Terecht verlies voor Pelikaan

03 december 2018 door Hennie van der Zouw
Terecht verlies voor Pelikaan

ZWIJNDRECHT - Het spreekwoord een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen ging voor Pelikaan afgelopen zaterdag niet op. In de uitwedstrijd tegen Roda Boys Bommelerwaard stond Pelikaan binnen 1 minuut met 1-0 achter en hetzelfde gebeurde zaterdag tegen het Dordtse EBOH.

Door het slap rondspelen van de bal achterin en het goede storen van EBOH leidde dat tot balverlies en stond Pelikaan opnieuw binnen 1 minuut met 1-0 achter. Dat mag toch nooit gebeuren. Twee minuten na die goal kreeg EBOH nog een tweetal mogelijkheden maar dat leverde niets op. Na 36 minuten toch de 2-0. Opnieuw was balverlies de oorzaak en daardoor kon EBOH een steekpass geven door de verdediging van Pelikaan en alleen voor de keeper maakte de Dordtse aanvaller geen fout. De enige kans van Pelikaan was in de blessuretijd van de eerste helft.

Veelzeggend was het dat het gebeurde vanuit een corner. Jesper Nossent nam deze corner, Erwin van Dis kopte bij de tweede paal terug op Jordy van Buren die gehinderd door een tegenstander net over kopte. Zelden speelde Pelikaan zo zwakke eerste helft. Maar ook zelden speelt Pelikaan twee gelijke helften dus de tweede helft zou beter moeten zijn.

En de tweede helft was ook beter al duurde het 20 minuten voordat Pelikaan een beetje lef kreeg. Het was Adilson Dias de Barros die een moedige poging waagde maar zijn schot ging recht op de keeper af. Ongeveer acht minuten daarna kreeg EBOH nog een kans op 3-0 maar de bal ging net naast. Tot aan het eindsignaal kreeg Pelikaan nog een aantal mogelijkheden, eerst Ruben de Raad met een schot, toen Jesper Nossent met een poging die over ging maar de grootste kans kreeg de ingevallen Mitchell Kroos die alleen voor de keeper naast schoot. Het bleef 2-0.

Er waren geen excuses maar wel verzachtende omstandigheden, topscorer Nick de Veij was geblesseerd en een andere aanvaller Jermain Bebrout viel al naar 16 minuten uit met een blessure waardoor Pelikaan voorin behoorlijk verzwakt was. Ook ontbrak Rowdy Nossent en viel Erwin van Dis kort na rust uit. Maar als je zo slap aan een wedstrijd begint maakt het niet uit wie er in het veld staat. De komende twee competitiewedstrijden moeten in het teken staan van de revanche om de competitie in 2018, ondanks de periodetitel, niet als een nachtkaars uit te laten gaan.

Dit was de opstelling van Pelikaan: Jeroen de Veij, Stefano Garcia Tavares, Jesse de Raad, Bart van Muijen, Erwin van Dis (53, Nathan Silië), Adilson Dias de Barros, Roy Weber, Valeri Silva (72, Mitchell Kroos), Jordy van Buren, Ruben de Raad en Jermain Bebrout (16, Jesper Nossent).

Foto± Karin van Buren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.