Goede wedstrijd korfballers sv Conventus eindigt in gelijkspel

10 december 2018 door Hennie van der Zouw
Goede wedstrijd korfballers sv Conventus eindigt in gelijkspel

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus speelden zondag een erg goede wedstrijd, maar zagen deze niet beloond worden met een overwinning. In een zeer spannende slotfase van de wedstrijd had het team de kans op de winnende treffer, maar schoot nipt naast. Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

Conventus speelde zondag in Uitgeest tegen Stormvogels, dat na twee gespeelde wedstrijden op gelijke hoogte in het kampioenschap stond. De wedstrijd zou zich ontwikkelen tot een ware thriller, waarbij het verschil nooit groter zou zijn dan twee punten. In de beginfase leek de tegenstander nog iets de sterkere te zijn toen ze een 5 – 3 voorsprong namen, maar met vier opeenvolgende doelpunten boog Conventus deze achterstand om in een 5 – 7 voorsprong. Deze voorsprong kon het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team niet vasthouden en ging met 9 – 9 de rust in.

In de tweede helft had Conventus goed vat op het fysieke spel van de tegenstander, maar geen van beide teams kon enkele punten uitlopen. Pas in de eindfase van de wedstrijd leek de overwinning te vervliegen toen Stormvogels op een 17 – 15 voorsprong kwam. De Zwijndrechtse spelers wisten zich echter snel te herpakken en scoorden in de slotminuten nog twee punten om de stand tot 17 – 17 gelijk te trekken. In de allerlaatste minuut kreeg het team zelfs de kans om er een 17 – 18 overwinning van te maken, maar met een minimaal verschil viel de bal net buiten de korf. Zo moesten beide teams de punten delen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.