Regelmatige overwinning Pelikaan

10 december 2018 door Hennie van der Zouw
Regelmatige overwinning Pelikaan

ZWIJNDRECHT - Op papier zou dit een eenvoudige zege van Pelikaan moeten zijn want Pelikaan staat als tweede genoteerd en Zwaluwe als laatste met twee punten uit de voorgaande tien duels. En zo geschiedde. Vanaf het beginsignaal zette Pelikaan, geholpen door de wind, vol druk op de tegenstander uit Lage Zwaluwe. Dat resulteerde al naar 13 minuten in een doelpunt. Na een prima aanval over meerdere schijven kwam de bal bij Jesper Nossent die een slimme steekbal gaf op Adilson Dias de Barros en met een individuele actie kwam hij alleen voor de keeper van Zwaluwe en rondde beheerst af, 1-0.

Daarna bleef Pelikaan de lakens uitdelen op het veld maar alleen door een paar corners kwamen er een paar kansjes voor de Peli’s. In de 39e minuut hadden de Zwijndrechtenaren een snelle uitval waarbij Jordy van Buren van afstand net naast pegelde. Twee minuten later dan toch de 2-0. Een prachtige en snelle aanval over de rechterkant waarbij Jesper Nossent weer met een steekbal door de verdediging van Zwaluwe nu Ruben de Raad alleen voor de keeper zette en deze verschalkte de keeper met een stiftje. Deze 2-0 was ook de ruststand.

Na de rust ging Pelikaan gewoon door waar het gebleven was ondanks de felle tegenwind. Maar daardoor kreeg Roy Weber, uitgeroepen tot de man of the match, in de 48e minuut een goede kans want de diepe bal die vanuit het middenveld werd gespeeld bleef “hangen” en kon hij tussen twee verdedigers door de bal zodanig raken dat hij alleen voor de keeper kwam maar hij schoot tegen de goed uitgelopen Zwaluwe-keeper aan. Twee minuten later had hij meer succes. Met een schitterende passeeractie zette hij zijn tegenstander te kijk en vanaf de achterlijn gaf hij een voorzet op de bij de eerste paal staande Jesper Nossent die in twee pogingen de keeper van Zwaluwe het nakijken gaf: 3-0.

Als dit nog niet de beslissing was dan kwam die wel na een uur spelen. Een mooie combinatie tussen de ingevallen Jeffrey Nossent en Jordy van Buren bracht de laatste op een meter of dertien van de keeper en liet deze vervolgens met een droge knal kansloos. Pas een kwartier voor tijd kreeg Zwaluwe zijn eerste serieuze kans toen een opkomende middenvelder van Zwaluwe een steekpass probeerde te verzilveren maar zijn schot ging naast. De laatste kans van Pelikaan kwam voort uit een voorzet van Roy Weber vanaf de achterlijn op Valeri Silva die in kansrijke positie over schoot.

Pelikaan was heer en meester maar gezien de stand op de ranglijst was dat ook niet anders te verwachten. Zwaluwe gaf te weinig weerwerk om het Pelikaan lastig te maken ondanks de werklust die de ploeg van oud eerste-elftal speler van Pelikaan, Vincent de Klerk, ten toon spreidde. Volgende week wacht een zware uitwedstrijd tegen Nivo Sparta, eens kijken of de tegenstander of Pelikaan koploper Roda Boys Bommelerwaard kan volgen die nu drie punten los staat van Pelikaan.

Dit was de opstelling: Jeroen de Veij, Stefano Garcia Tavares, Jesse de Raad, Nathan Silië, Bart van Muijen, Adilson Dias de Barros (62, Mitchell Kroos), Roy Weber, Jordy van Buren (64, Valeri Silva), Jesper Nossent, Ruben de Raad en Jermain Bebrout (60, Jeffrey Nossent).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.