Albatros scoort goed in thuiswedstrijden

17 december 2018 door Hennie van der Zouw
Albatros scoort goed in thuiswedstrijden

ZWIJNDRECHT - Het uitgebreide thuisprogramma in de Develstein- en Develhal heeft Albatros afgelopen zaterdag veel overwinningen opgeleverd. Ook waren met name de senioren van de vereniging goed op dreef met winst voor senioren 2 tot en met senioren 6.

Alle selectieteams op één na kwamen tot winst. A1 had geen moeite bij Korbis in Waddinxveen en won met 7-22. Tegenover de 7 treffers van Korbis B1 zette Albatros B1 er 12 en ook dat was voldoende voor de winst voor het nog ongeslagen team in de 1e klasse G.

C1 trof  in DVO uit Bennekom een onbekende tegenstander. Na een gelijk opgaande strijd kwam de ploeg van Margreet op 10-6 en liet de gasten in de laatste minuten nog bijna op gelijke hoogte komen: 10-9 winst. D1 versloeg Sporting Delta D1 ruim met 12-6 en F1 boekte weer eens een lekkere overwinning met de 15-3 tegen Oranje Wit F3.

Albatros 1 en 2 troffen de selectie van Tjoba uit ’s Heer Hendrikskinderen. Het tweede team wilde de kater van de twee uitwedstrijden wegspoelen en kwam goed uit de startblokken. Onder aanvoering van de veelvuldig scorende captain Jasper werd een aanvallend sterke wedstrijd gespeeld die de thuisploeg verdiend met 25-22 afsloot. Ook het eerste team startte prima tegen Tjoba en nam binnen 40 seconden een 2-0 voorsprong. De Zeeuwse ploeg herstelde zich echter en leidde bij rust met 11-14. In de tweede helft ontbrandde een korfbalgevecht waarin fysiek geweld geoorloofd was en Albatros niet altijd gelukkig was met de scheidsrechterlijke beslissingen. Via 21-21 sloeg Tjoba weer een gaatje dat Albatros niet meer kon dichten: 25-28. Captain Mattijs trof zeven keer doel.

Het 3e speelde in Oost-Souburg een matige wedstrijd tegen Fortis 3, maar won wel: 13-14 en ook was er winst voor het 4e dat het Middelburgse ONDO 3 met 19-17 versloeg. Het 5e rolde Olympia 2 met maar liefst 27-7 op en draait lekker mee in de reserve 4e klasse. Het 6e versloeg Reeuwijk 3 met 15-5.
A2 speelde een superwedstrijd tegen Merwede A3. Bij rust was er een kleine voorsprong (9-8), maar halverwege de 2e helft kwam Merwede voorbij (11-12). Albatros herstelde zich en trok de winst met 17-14 naar zich toe.

B2 deelde de punten met Merwede B2 (13-13), maar er waren wel twee punten voor E3, E7 en F4. Het G-team speelde twee wedstrijden maar wist niet te winnen van Vitesse en Dijkvogels en er was ook geen winst voor de teams van de week E8 en F3. Gelukkig hadden zij wel heel veel lol bij de wedstrijd van het eerste team.

Fotobijschrift: Albatros en Tjoba met de teams van de week.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.