Openingsminuten kosten handballers sv Conventus de kop

17 december 2018 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handballers van sv Conventus speelden zondag een cruciale wedstrijd in het kampioenschap tegen DIOS, maar een zwakke start van de wedstrijd kostte het team de kans op de zege. Ook de dames van de op Sportcomplex Develstein gevestigde vereniging eindigden het jaar zonder punten.

De handbaldames speelden de laatste wedstrijd van het jaar tegen Savosa, de ongeslagen nummer één in de competitie. Al vroeg in de wedstrijd bleek dat het spel niet lekker liep: de Zwijndrechtse speelsters hadden moeite met de manier waarop de tegenstander verdedigde en zouden in de eerste helft maar vier keer scoren. Na een 10 – 4 ruststand en aanwijzingen van coach Robbin Schellevis begon het spel in de tweede helft beter te lopen, waarbij juniorspeelster Lynn Klootwijk veel speelminuten kreeg en zelfs wist te scoren. De doelpuntenmachine van Savosa kon Conventus niet stoppen en liep de achterstand dus op tot een 23 – 10 eindstand.

Voor de heren van Conventus stond zondag een topper op het programma: de ongeslagen nummer één DIOS. Ook Conventus was eveneens ongeslagen, dus het leek een spannende wedstrijd te worden. Het team kwam echter niet fel genoeg het veld, mede doordat de bal vol zat met het plakkerige goedje hars – iets dat nergens anders in de competitie is toegestaan. Al binnen tien minuten werd Conventus op een 7 – 2 achterstand gespeeld, waarna het spel langzaam beter begon te lopen. Voor rust wist het team de achterstand vrijwel weg te werken tot 12 – 10. De tweede helft begon opnieuw met een klein dipje, mede door een nieuwe laag hars op de bal, maar het team wist zich te herpakken en kwam in de eindfase weer langzaam dichterbij. Er bleek echter onvoldoende tijd meer op de klok te staan, waarmee Conventus met 22 – 19 voor het eerst dit seizoen verloor.