Denk en praat mee over toekomst Zwijndrecht

20 december 2018 door Hennie van der Zouw
Denk en praat mee over toekomst Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT - De gemeenteraad van Zwijndrecht nodigt haar inwoners uit om mee te denken over de toekomst van Zwijndrecht. Wat voor stad willen we zijn? Hoe ontwikkelen we Zwijndrecht de komende jaren tot een gemeente waar het prettig wonen, werken en verblijven is? Inwoners kunnen zich aanmelden voor de speciale mini burgertop op donderdag 17 januari 2019 in het Spektakel.

Zwijndrecht in 2040, dat is ver vooruit kijken en ontzettend belangrijk. De gemeente wil flexibel kunnen inspelen op veranderingen om in Zwijndrecht prettig te wonen, werken en recreëren. Daarom vindt de gemeenteraad het belangrijk wat de inwoners nodig hebben in de toekomst.

Willen we vooral een woongemeente zijn of ligt de nadruk meer op werken? Hoe zien we het aanbod van voorzieningen in onze gemeente, zoals buitenruimte, zwembad, winkels, enzovoort? Welke soorten plekken hebben de jeugd en de ouderen nodig? Zetten we in op openbaar vervoer, voetgangers en fietsers of op meer asfalt voor auto's? En, welke onderwerpen zijn volgens inwoners nog meer belangrijk voor de toekomst?

De gemeente bespreekt de inbreng van de inwoners  voor de toekomst over wonen, energie, groen, economie, sociaal, leefomgeving graag in een mini-burgertop. Elke inwoner, van jong tot oud, is welkom en kan meepraten,. De gesprekken tijdens de mini burgertop worden deskundig begeleid.

De mini burgertop voor inwoners vindt plaats op donderdag 17 januari 2019, van 20.00 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in het Spektakel, Norderstedtplein 10 te Zwijndrecht. Graag vooraf aanmelden in verband met de organisatie. Mail naar griffie@zwijndrecht.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.