Albatros start 2019 met goede resultaten

07 januari 2019 door Hennie van der Zouw
Albatros start 2019 met goede resultaten

ZWIJNDRECHT - De korfballers van Albatros zijn het jaar 2019 goed begonnen. Er kwamen 14 teams in actie en dat leverde 7 overwinningen, 3 gelijke spelen en slechts vier nederlagen op. Drie F-teams kwamen als overwinnaar uit de bus waarbij F1 en PKC F5 het wel heel spannend maakten: 16-15. F2 maakte vanaf 3-6 optimaal gebruik van de superspeler en hees zich in het laatste kwart weer naast HKC F2. Vanaf 7-10 was het erop en erover en uiteindelijk was de winst met 14-10 voor de ploeg van Britt en Lisa. F4 is nog altijd ongeslagen na de 8-5 winst op KCR F2.

Ook E7 blijft winnen; dit keer werd ACKC E3 met 12-3 af geserveerd. E8 pakte het eerste punt in het lopende zaalseizoen, het werd 2-2 tegen Korbatjo E6. D4 deelde de punten met ACKC D2 (5-5).
A2 versloeg Ventura Sport A1 nipt met 9-8 en A4 was met 8-6 te sterk voor VIOS (W) A1.

Bij de seniorenteams was er een puntendeling voor het 6e tegen NIO 5 (15-15), verlies voor het 8e tegen Avanti 7 en een 16-15 overwinning van het 9e op Sporting Delta 6.

In de Kerstvakantie werd de jaarlijkse Gerard Los Vaardigheidsdag voor de jeugd georganiseerd. Ruim 100 kinderen wisten op vrijdag 28 december de weg naar de Develsteinhal te vinden om daar hun korfbalkwaliteiten te meten met hun vriendjes. Dankzij de hulp van selectiespelers, ouders, bar- en keukenmedewerkers en een vlekkeloze organisatie kon er weer een uitermate geslaagd evenement genoteerd worden. 

Rond de klok van half 12 reikte voorzitter Max van de Pol de medailles uit aan de vier winnende welpen: Givano, Jaylin, Stef en Jesper die allemaal evenveel punten behaald hadden. Een uur later werden de bekers uitgereikt aan de B- tot en met F-jeugd. Strijd, spanning en sensatie, maar ook sportiviteit vierden hoogtij en dus was er groot applaus van iedereen voor de winnaars.

De uitslagen:
- F-jongens: 1. Sam Lommers 2. Max Nunnikhoven 3. Merijn Versteeg
- F-meisjes: 1. Elin Bothoff 2. Niene Lommers 3. Eavan Buitendijk
- E-jongens: 1. Sven Hoogendoorn 2. Luuk Bakker 3. Stefan Goulooze
- E-meisjes: 1. Lotte v.d. Peppel 2. Julia van Amelsvoort 3. Luna van Maanen
- D-jongens: 1. Thijs Lommers 2. Thom Nunnikhoven 3. Tim v.d. Wal
- D-meisjes: 1. Bridget Roggen 2. Nadia Walters 3. Juliette van Dijk
- C-jongens: 1. Merijn Stoop 2. Rick Biemans 3. Jesse Lommers
- C-meisjes: 1. Esmee Nunnikhoven 2. Anouk Bakker 3. Femke Lommers
- B-jongens: 1. Jorien Jordaan 2. Damian de Vries 3. Thomas Barendregt
- B-meisjes: 1. Kim de Jong 2. Jasmijn van Eijk 3. Daphne Boone

Komende zaterdag gaat ook het wedstrijdkorfbal weer van start en staan er maar liefst 33 wedstrijden met Albatrosdeelname op de planning.

Fotobijschrift: de prijswinnaars van de GL Vaardigheidsdag poseren met hun medailles en bekers

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.