Handbalheren sv Conventus nemen sportief revanche op Indus

14 januari 2019 door Hennie van der Zouw
Handbalheren sv Conventus nemen sportief revanche op Indus

ZWIJNDRECHT - Op de dag dat alle seniorenteams van sv Conventus thuis tegen Indus speelden, hebben de handbalheren van de Zwijndrechtse vereniging sportief revanche genomen op hun tegenstander. Nadat het team tijdens de uitwedstrijd een voorsprong uit handen gaf en gelijkspeelde, liet het er dit keer geen gras over groeien en won met zes punten verschil. Het eerste damesteam speelde een veel betere wedstrijd dan de uitwedstrijd, maar kwamen tekort voor de overwinning.

Het eerste damesteam kreeg afgelopen weekend koploper Indus op bezoek, waar het team tijdens de uitwedstrijd met tien punten verschil van had verloren. Coach Robin Schellevis had het team met een specifieke opdracht het veld op gestuurd, waardoor er meer verantwoordelijkheid lag bij de hoekspeelsters. Mede doordat dit met vlagen goed uit werd gevoerd en een goed op schot zijnde Marlinda Paalman en Barbara van der Hoorn kon het team lange tijd Indus goed volgen en zag pas in de slotminuten een achterstand ontstaan. Na een 10 – 13 ruststand kwam het team veel feller het veld op, tot verrassing van de tegenstander, waardoor Indus het opnieuw zeker niet cadeau kreeg. Maar ook dit keer kon Indus pas weer in de laatste minuten de voorsprong verder uitbouwen. De wedstrijd zou uiteindelijk in een 17 – 23 nederlaag eindigen, waarmee het team dus wel veel beter presteerde dan tijdens de uitwedstrijd.

De handbalheren waren er zondag op gebrand om de uit handen gegeven zege recht te zetten. De wedstrijd begon spannend, met beide teams die erg aan elkaar gewaagd waren. Na tien minuten konden de Zwijndrechtse heren een gat van twee punten slaan, welke lange tijd vastgehouden kon worden. In slotminuten verzwakte de verdediging iets, maar doordat er voldoende gescoord bleef worden ging Conventus met een 18 – 16 voorsprong de rust in. In de tweede helft kon het team de twee punten voorsprong tien minuten lang behouden, tot het team van een tijdstraf bij de tegenstander gebruikmaakte en zo het verschil tot vijf punten uitbreidde. Vanaf dit moment bouwde het team de voorsprong steeds verder uit, tot een 33 – 27 overwinning.

Foto-credit: Jordy Vreugdenhil / sv Conventus

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.