Seniorenteams Albatros goed op dreef

21 januari 2019 door Hennie van der Zouw
Seniorenteams Albatros goed op dreef

ZWIJNDRECHT - Op zaterdag 19 januari waren met name de seniorenteams en de jeugdteams in de C- en E-categorie succesvol. Vijf van de negen seniorenploegen wonnen hun wedstrijd, C1 en C2 wonnen allebei en van de acht spelende E-teams wonnen er vier en E6 speelde met 7-7 gelijk bij DSO E2.

Senioren 6 opende op vrijdagavond het competitieweekend en klopte Merwede 5 keurig met 12-17.

In Rhoon werd er zaterdagmiddag drie keer gespeeld tussen RWA en Albatros, maar alleen het eerste team wist de punten te pakken. Het 4e verloor met 22-17 en het 2e met 18-14. Het vlaggenschip herstelde zich van de slechte wedstrijd van vorige week en knokte zich langs het stugge RWA in wat een vierpunten-wedstrijd genoemd mocht worden. Via 9-9 bij rust demarreerde Albatros bij 16-17 naar een gaatje van vijf doelpunten en dat verschil kon de thuisploeg niet meer goedmaken. Uitblinker Koen en seizoenstopscorer Robin tekenden allebei voor zeven treffers in de met 18-25 gewonnen wedstrijd.

Door de winst haakt Albatros weer aan bij de middenmoot van haar poule.

Albatros 3 trof koploper Achilles 2 en kon het tegen de sterke Haagse ploeg net niet bolwerken. De snel opgelopen 0-4 achterstand kon niet weggepoetst worden en uiteindelijk ging de wedstrijd met 14-17 verloren. Albatros 5 zag Timon uitvallen met een enkelblessure maar had voorafgaand aan de kwetsuur de wedstrijd tegen Nexus 2 al met prima spel beslist:  16-8. Het 7e versloeg Korbis 4 met 15-7 en het 8e klopte Nieuwerkerk 7 met 15-10.

C1 versloeg Tiel ’72 met 16-14. Bij rust was het verschil slechts één doelpunt, maar in de tweede helft was Albatros effectiever en scoorde over verschillende schijven. C2 maakte er in Delft een spannende wedstrijd van en versloeg DES C1 nipt met 9-10. Bij de E-teams was er thuis winst voor E3 (14-11 tegen HKC E1) en voor E7 (6-5 tegen Vriendenschaar E7). E4 boog een achterstand tegen Merwede E2 om en won de wedstrijd met 8-7. In het laatste kwart draaiden er bij de Sliedrechtse ploeg veel ballen uit en was het Ben die de winnende treffer binnen schoot. Ook E1 won van Merwede; in Sliedrecht werd het 11-17.

F1 droogde Vriendenschaar F2 met 4-18 af en ook kon de allereerste overwinning van F5 genoteerd worden: 2-1 tegen Ventura Sport F1.

Vrijdagavond zijn zowel Albatros C1 als het midweekteam Albatros/Conventus genomineerd bij de sporthuldiging in de Develsteinhal. 

Fotobijschrift: Albatros C1 is genomineerd voor de verkiezing van sportteam junioren 2018.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.