Korfballers sv Conventus missen stunt op een haar na

21 januari 2019 door Hennie van der Zouw
Korfballers sv Conventus missen stunt op een haar na

ZWIJNDRECHT - Het had maar weinig gescheeld of de korfballers van sv Conventus hadden afgelopen zondag voor een ware stunt gezorgd. Het team was erg dichtbij een gelijkspel tegen de ongeslagen nummer één Movado, maar kwam in de slotminuten van de wedstrijd net tekort.

Als nummer vier wist Conventus dat er zondag een zware wedstrijd op het programma stond: tegenstander Movado had tot op dat moment elke wedstrijd gewonnen. Coach Benno Snaphaan had de tegenstander echter goed geanalyseerd, waarna hij een plan op had gesteld welke perfect uit zou worden gevoerd. Desondanks begon Movado beter aan de wedstrijd door een 0 – 2 voorsprong te pakken, welke beantwoord werd door drie tegendoelpunten van Conventus. Het Zwijndrechtse team zou zelfs een 5 – 3 voorsprong nemen, waar met 6 – 5 bij rust nog één punt van over was.

Voor het oog van een 200 man tellend thuispubliek begon het team vervolgens sterk aan de tweede helft en verruimde de voorsprong zelfs, totdat Movado een 8 – 7 achterstand met vier doelpunten omdraaide in een 8 – 11 voorsprong. De door Van den Bogaard Visspecialiteiten gesponsorde spelers lieten hun hoofd niet zakken en kwamen weer terug tot één punt, wat ze lange tijd wisten te behouden. Met nog twee minuten op de klok miste het team de kans om tot 13 – 13 terug te komen en daarmee een gelijkspel in de wacht te slepen, waar de tegenstander optimaal gebruik van maakte en niet veel later de 12 – 14 maakte. Hiermee was de overwinning voor Conventus buiten bereik, maar met dit goede spel biedt deze wedstrijd zeker kansen voor de volgende wedstrijden.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.