Jubileum editie Sporthuldiging Zwijndrecht: Zwemster Inge Dekker reikt prijzen uit

22 januari 2019 door Hennie van der Zouw
Jubileum editie Sporthuldiging Zwijndrecht: Zwemster Inge Dekker reikt prijzen uit

ZWIJNDRECHT - Aanstaande vrijdag 25 januari vindt alweer de 10e editie van de Sporthuldiging in Zwijndrecht plaats. Een groots feest met een tintje glitter & glamour! Niemand minder dan oud-topsportster Inge Dekker reikt twee prijzen uit en muziektrio Charming Three treedt op tijdens het voorprogramma. Welke sporters gaan met de titel naar huis? We weten het over 3 dagen!

Wethouder Sport, Jolanda de Witte: "Wat begon als een klein feestje in 2009 is uitgegroeid tot een grootse huldiging onder leiding van het Platform Sport en Bewegen. Met deze sporthuldiging laten we zien dat we trots zijn op onze sporters, de clubs en alle vrijwilligers. Elke sport kent wel een Zwijndrechts talent en 2018 heeft weer veel gouden, zilveren en bronzen medailles uit nationale en internationale wedstrijden opgeleverd.”

Prijsuitreiking door Inge Dekker
Wethouder Jolanda de Witte opent de avond om 19.00 uur. Nadat de genomineerden in het zonnetje zijn gezet, worden de prijzen uitgereikt. Oud-topzwemster Inge Dekker komt speciaal voor deze 10e Sporthuldiging naar Zwijndrecht om twee winnaars bekend te maken. Inge behoorde jarenlang tot de ‘Golden Girls’ van de Nederlandse zwemploeg. Samen met Marleen Veldhuis, Femke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo veroverde ze in 2008 Olympisch Goud op de 4×100 meter vrije slag. De Nederlandse estafetteploeg won in die periode bijna alles wat er te winnen viel.
Inge vertegenwoordigde ons land tijdens de Olympische Spelen in Athene (2004), Beijing (2008), Londen (2012) en Rio (2016). Ze won goud, zilver en brons. Ze veroverde ook vijf medailles tijdens verschillende WK's en negen tijdens EK's. Na de Spelen in Rio besloot Inge te stoppen met topsport en begon zij samen met haar zus een eigen bedrijf dat zwemtrainingen geeft aan jeugd.

Voorprogramma door Charming Three
Tijdens het voorprogramma van 18.30-19.00 uur treedt Charming Three op. De muzikale dames hebben elkaar in 2012 ontmoet tijdens hun studie 'Docent Muziek' op het conservatorium van Rotterdam, Codarts. Sinds die dag hebben Jorine, Karen en Cici altijd met elkaar gezongen. Het jaar 2019 staat volledig in het teken van het schrijven en uitbrengen van hun eigen muziek.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.