O&O-turners in Oranjeselecties

26 januari 2019 door Hennie van der Zouw
O&O-turners in Oranjeselecties

ZWIJNDRECHT - Bondscoach Bram van Bokhoven heeft de Oranjeselectie voor 2019 bekendgemaakt. De selectie bestaat uit een kern- en instroomteam.

In het kernteam zijn de O&O-turners Bart Deurloo en Frank Rijken opgenomen. Verder bestaat het kernteam uit Michel Bletterman, Rick Jacobs, Epke Zonderland (alle drie Topsport Noord – Heerenveen), Bram Louwije,  Bram Verhofstad  (beiden Flik Flak – ’s-Hertogenbosch) en Casimir Schmidt (PAX – Haarlemmermeer)

Het Oranje-instroomteam is samengesteld met de O&O-turners Wesley de Haas, Luuk Huernink en Lars Vos, alsmede Tim Goedkoop, Jermain Grunberg en Loran de Munck.  De Haas, Huernink, Vos en Grunberg kwamen afgelopen jaar nog in actie bij het EK voor junioren en stromen dit jaar door naar de senioren. Turners uit het instroomteam hebben de mogelijkheid om eventueel door te stromen naar het kernteam.

2019 staat voor de Nederlandse turners vooral in het teken van kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. Tijdens de wereldkampioenschappen in Stuttgart (oktober 2019) worden de Olympische tickets verdeeld. De Nederlandse ploeg moet dan bij de top twaalf eindigen om een teamticket naar Tokyo veilig te stellen.

In aanloop naar de wereldtitelstrijd nemen de Nederlandse turners deel aan de Europese kampioenschappen en een aantal World Cup wedstrijden.
Casimir Schmidt, Bram Verhofstad, Bram Louwije en Epke Zonderland zullen daarmee het spits afbijten: zij komen eind februari in actie tijdens de wereldbeker in Melbourne.
Bart Deurloo zal in actie komen tijdens de meerkamp World Cups in Greensboro en Tokyo.
Meer informatie over de (kwalificatie voor de) Europese kampioenschappen en de overige World Cups volgt binnenkort.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.