Een mooie avond voor de korfballers van Albatros

28 januari 2019 door Hennie van der Zouw
Een mooie avond voor de korfballers van Albatros

ZWIJNDRECHT - Het werd vrijdagavond 25 januari een mooie avond voor de korfballers van Albatros. Bij de sporthuldiging van de gemeente Zwijndrecht waren er twee prijzen voor de korfbalprestaties in 2018.

De Develsteinhal was omgebouwd tot een galazaal waar plaats was voor 400 man publiek en de aanwezigen kregen een onderhoudend programma voorgeschoteld. Ex-turner Boudewijn de Vries praatte het programma soepel aan elkaar en de prijsuitreiking in de diverse categorieën werd afgewisseld met demonstraties en interviews met de genomineerde sporters. De beide categorieën waarin Albatros genomineerd was werden voor het laatst bewaard. Ex-topzwemster Inge Dekker las het juryrapport voor bij de senioren en de unieke combinatie van twee concurrerende clubs leverde de titel Sportteam senioren 2018 op. Mirjam Laging werd geïnterviewd en nam namens het midweekteam Albatros/Conventus de beker in ontvangst.

In de laatste categorie Junioren had Albatros C1 concurrentie van het Twirlteam van Celebration en het voetbalteam van Pelikaan, maar met drie kampioenschappen, promotie naar de Hoofdklasse en de titel Nederlands Kampioen kon er eigenlijk geen twijfel over bestaan wie met de titel aan de haal zou gaan. Anouk Bakker nam graag de beker uit handen van wethouder Jolande de Witte in ontvangst.

Beide Albatrosteams gingen gepast gekleed in galakleding en werden luidruchtig ondersteund door familie en clubgenoten. Na de prijsuitreiking en de fotosessies was er onder het genot van een hapje , een drankje en muziek een gezellig samenzijn.

Dankzij de hulp van een aantal kanjers van de club onder leiding van Peter van Beelen was de zaal rond de klok van 00.30 uur weer schoon en geschikt voor de korfbalwedstrijden van de volgende dag.

Zaterdag werd er door de korfballers weer gesport. Bij de zes eerste teams die per leeftijdscategorie aan de start kwamen was er winst voor B1, D1 en F1, maar helaas nederlagen voor S1, A1 en C1.

B1 speelde een matige eerste helft in Maarssen (5-7), maar schroefde het niveau in de tweede helft tegen OVVO op en won uiteindelijk met 7-19. Een goeie generale dus voor de komende toppers tegen de achtervolgers GKV en Nieuwerkerk. D1 leidde bij rust met 8-0 tegen DeetosSnel D1 en maakte uiteindelijk met 14-1 gehakt van de Dordtse ploeg. Ook F1 deed goede zaken door concurrent Korbatjo F1 met 16-11 te kloppen!

Albatros 1 zag haar trainingsmatties van senioren 1 met 19-18 winnen van  Vriendenschaar 2 en wist toen eigenlijk al hoe laat het was. Tot nu toe wist de selectie namelijk geen enkele keer met beide teams te winnen. De reserves en hun Hardinxveldse tegenstander maakten er een leuke wedstrijd van met een wisselend scoreverloop. Albatros boog een 3-7 achterstand om in een 8-7 voorsprong en ook in de tweede helft kwam er nauwelijks licht tussen de ploegen. Bij Albatros hadden alle spelers een aandeel in de score en was het Youri Fortuin die de uiteindelijk winnende treffer binnenschoot.

Het eerste team moest aan de bak tegen koploper Vriendenschaar en deed een groot deel van de eerste helft goed mee. Vlak voor rust sloeg de Hardinxveldse koploper via haar makkelijk scorende mannen een gaatje wat in de tweede helft niet meer gedicht kon worden. Albatros speelde een redelijke wedstrijd en de 21-30 eindstand was wel wat geflatteerd.

Ook A1 speelde tegen de koploper in haar poule en redde het overduidelijk niet. ONDO was in ’s Gravenzande met 23-10 heer en meester. C1 trof in Veenendaal een sterk spelend SKF en het team van Margreet en Sander  verloor met 18-11.

Bij de senioren was er verder winst voor het 3e (15-22 bij Futura 2) waar Jordy Lebbink met acht treffers topscorer werd en voor het 4e dat Fortis 4 met  23-13 versloeg. Het 5e trof zelf nauwelijks doel en vond haar meerdere in Ten Donck 2 (16-8). Albatros 7 klopte Korbis 4 met 10-18.

Bij de aspirantenteams (B- en C-jeugd) waren er overwinningen voor B3 (2-3 bij HKC B2) en voor C2 dat DeetosSnel C2 met 11-5 naar huis stuurde. De pupillenteams waren ook weer goed op dreef met hoge scores voor team van de week E2 (23-0 tegen Korbatjo E3) en E6 (19-1 tegen Oranje Zwart E2). Voor E8 was er eindelijk de eerste winstpartij (1-3 bij SKV E2) en ook waren er overwinningen voor E5 en E7 en een 9-9 gelijkspel voor E3 bij Sporting Delta.

De complete begeleidingsgroep van de seniorenselectie gaat haar contract met een jaar verlengen. Zowel hoofdtrainer Rutger Sijstermans als coach Vincent de Kreek en verzorger Arjo Bruggeman zullen binnenkort hun handtekening onder nog een seizoen Albatros zetten.

Voor Sijstermans is de Albatroskoek na een half jaar nog lang niet op: “Ik ben ergens aan begonnen en wil ergens naar toe werken met een groep. Dat gaat niet in 1 jaar, daarom plak ik er nog een jaar aan vast. Daarnaast heb ik het bij Albatros gewoon goed naar mijn zin”. Vincent: “Ik zie nog voldoende rek in deze groep en we hebben onze top nog niet bereikt”.

Ook de verzorger van de selectie heeft het bij Albatros uitstekend naar zijn zin. Arjo verzorgt de core-training op maandag en de preventieve- of herstelbehandeling van de spelers: “Ik zie dat ik van meerwaarde kan zijn en het is leuk om te zien dat de spelers de trainingen goed oppakken en zich volledig inzetten om hun fitheid te verbeteren en de kans op blessures te verminderen”, aldus Bruggeman die ook tevreden is over de samenwerking met Rutger en Vincent.

Fotobijschrift: Albatros C1 en het combinatieteam Albatros/Conventus die bij de sporthuldiging de titel sportploeg van het jaar verdienden

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.