Breuk rioolpersleiding Zwijndrecht

23 januari 2009

ZWIJNDRECHT - Vrijdagmiddag 23 januari 2009 begin van de middag werd door waterschap Hollandse Delta een breuk in de rioolpersleiding ter plaatse van het Develbos aan de weg Kijfhoek te Zwijndrecht geconstateerd. Via deze persleiding met een doorsnede van 800 mm, stroomt het afvalwater uit Hendrik-Ido-Ambacht en Ridderkerk naar de rioolwaterzuiveringsinrichting (rwzi) Zwijndrecht. Daar wordt het afvalwater gezuiverd.

Op dit moment stroomt verdund rioolwater in het oppervlaktewater in het Develgebied. Door de ondergrondse breuk in de persleiding is de bodem in het gebied zeer drassig. Dit bemoeilijkt het onderzoek naar de oorzaak van de breuk. Het waterschap is druk bezig met het treffen van maatregelen om de breuk zo snel mogelijk te herstellen. Er is op dit moment geen overlast voor de omwonenden van het rioolgemaal Kijfhoek.

Voor meer informatie kunt u bellen met 0900 - 2005 005.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.