Albatros B1 op weg naar titel en promotie

04 februari 2019 door Hennie van der Zouw
Albatros B1 op weg naar titel en promotie

ZWIJNDRECHT - Albatros B1 heeft de zogenaamde “Vorentscheidung” in de 1e klasse G geforceerd. De terugwedstrijd tegen het Gorinchemse GKV werd met 16-6 gewonnen en nu is de ploeg van Caroline en Kees al vijf punten los van de achtervolgers. De ploeg begon toch wat nerveus aan de wedstrijd, want de uitwedstrijd leverde immers een teleurstellende 7-7 op. Ondanks de zenuwen was het team toch scherp en werd vlak voor rust met de makkelijk scorende Albatrosheren een gaatje geslagen: 10-2. GKV kwam iets beter uit de kleedkamer maar kreeg het gaatje niet dicht waardoor er een fraaie 16-6 eindstand op het scorebord verscheen. Het doel, het kampioenschap met promotie naar de Hoofdklasse, komt nu al lekker in zicht.

Minder goed gaat het met het eerste team van Albatros. De ploeg moest in de uitwedstrijd bij Maassluis een zure 23-22 nederlaag slikken waardoor de aansluiting met de middenmoot verloren gaat en Albatros in de gevarenzone terecht is gekomen.  In de eerste helft was er nog geen vuiltje aan de lucht en met zes treffers van captain Mattijs werd er met 12-14 gerust. In de tweede helft bleef de thuisploeg achter verdedigen en ontspon zich door warrige arbitrale beslissingen een hectische slotfase. Daarin was Albatros niet gelukkig en moest zo haar eerste uitnederlaag slikken.

Het tweede team nam tegen staartploeg Maassluis 2 een ruime voorsprong (8-16), maar zag deze in de tweede helft snel slinken. Bij 15-17 gaf Albatros gas en met twee nuttige treffers van Jiri werd het gat weer hersteld. Albatros speelde de wedstrijd volwassen uit en blijft aansluiting met de kop houden: 17-21.

Bij de senioren een 16-16 puntendeling voor het 3e en RWA 3. Albatros leek revanche te gaan nemen op de nederlaag in de allereerste zaalwedstrijd maar moest in de allerlaatste minuut de gelijkmaker incasseren. Ook een puntendeling voor senioren 6 dat een 16-19 voorsprong in de laatste minuten als sneeuw voor de zon zag verdwijnen. Tegenstander Nieuwerkerk 8 mocht drie keer op de stip plaatsnemen en haalde alsnog een punt.

De hoogste Albatrosscore kwam zaterdag op naam van A1 dat KOAG met 23-13 opzij zette. C1 versloeg DSC in Eindhoven met 11-14, maar D1 redde het niet tegen koploper Nieuwerkerk D1 7-18.
Wel was er winst voor B3, D4 en E4 terwijl E3 de kans op de titel verspeelde door met 12-10 van Vriendenschaar E2 te verliezen. A4 en A5 speelden gelijk, respectievelijk met 3-3 bij Sporting Delta en met 9-9 tegen Korbatjo A2. De wedstrijden van het 7e en A3 gingen op het laatste moment niet door.

Fotobijschrift: B1 op weg naar de titel

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.