Burgemeester over Passion4Kids: muziek verbindt

16 maart 2018
Burgemeester over Passion4Kids: muziek verbindt

ZWIJNDRECHT - Woensdag 28 maart voeren kinderen van groep 5 tot en met 8 van christelijk kindcentrum De Notenbalk, onderdeel van PIT kinderopvang & onderwijs, Passion4Kids op. Op suggestie van burgemeester Schrijer van de gemeente Zwijndrecht is het Raadhuisplein hiervoor het podium.

Net als vorig jaar heeft de burgemeester in Passion4Kids de rol van verteller. “Als groot muziekliefhebber vind ik het een prachtig initiatief van De Notenbalk. Dat de kinderen van dit kindcentrum barsten van het talent, niet alleen op muzikaal gebied, maar voor alles wat er komt kijken bij het organiseren en uitvoeren van Passion4Kids, hebben ze de afgelopen drie keer al bewezen. Ik vind het belangrijk om dat talent de ruimte te geven en aan te moedigen.”

Geluksstofjes
De heer Schrijer komt uit een muzikale familie. “Ik ben er van jongs af aan mee opgegroeid. Ik speel klarinet, krijg sinds afgelopen zomer les op de sopraansax bij de Heerjansdamse muziekvereniging EMM en ik heb de oude tenorsax van mijn opa geërfd. Iedereen kan muziek maken. Het mooie is dat in Zwijndrecht heel veel inwoners met muziek bezig zijn. We mogen ons gelukkig prijzen met een grote variatie aan koren en orkesten. Het schijnt dat er geluksstofjes in je hersenen vrijkomen als je zingt en daardoor zijn mensen die zingen gelukkiger. Ook luisteren naar muziek neemt je mee, met allerlei emoties. Of je ernaar luistert of het samen maakt, muziek verbindt.”

De burgemeester vindt het belangrijk om met elkaar stil te staan bij het levensverhaal van Jezus. “Als gemeente ondersteunen we van harte de passie-uitvoeringen. Zowel de eigentijdse versie door De Notenbalk als de traditionele uitvoering van de Johannes Passion van Bach door Dutch Baroque op 17 maart in de Oude Kerk met zoveel mogelijk authentieke instrumenten. Wat betreft Passion4Kids: ik ben erg onder de indruk van hoeveel mensen er vol enthousiasme bij zijn betrokken. Het is een enorme klus en als ik daarbij kan helpen, doe ik dat graag. Waarom ik de rol van verteller vervul? Als burgemeester ben je dienstbaar aan de samenleving, de verteller is dat aan de productie. Ik kijk ernaar uit!”

Bron foto's: Pit.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.