Wedstrijd duurt net tekort voor korfballers sv Conventus

11 februari 2019 door Hennie van der Zouw
Wedstrijd duurt net tekort voor korfballers sv Conventus

ZWIJNDRECHT - De wedstrijd tegen DKB duurde voor de korfballers van sv Conventus afgelopen zondag net enkele minuten tekort. Het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team maakte in de slotminuten een miraculeuze comeback na vijf punten achter te hebben gestaan, maar kwam uiteindelijk één punt tekort op de tegenstander.

De korfballers van Conventus speelden zondag voor een groot thuispubliek tegen DKB, dat twee plaatsen boven het Zwijndrechtse team in de competitie stond. In de openingsfase van de wedstrijd bleek Conventus erg aan DKB gewaagd, met het scoreverloop die tot 4 – 4 gelijk op ging. Vanaf dit moment zou de tegenstander een gaatje van enkele punten slaan, welke voor rust met 11 – 13 twee punten zou bedragen. Maar in de laatste twintig seconden ging het volledig mis toen Conventus in een onscherp moment maar liefst twee doelpunten tegen kreeg en zo met 11 – 15 de rust in ging.

In de tweede helft wist Conventus de organisatie van de verdediging beter op orde krijgen, waardoor het de tegenstander weer vol tegengas kon geven. Zo bleef het gaatje constant vier tot vijf punten. Het team gaf niet op en bleef vol voor elk doelpunt vechten, wat zich in de slotminuten uitbetaalde: dankzij twee doelpunten van zowel Thomas Streefkerk als Elaine Niesing kwam het team terug van 17 – 22 tot 21 – 22. Voordat de gelijkmaker echter kon worden gemaakt blies de scheidsrechter voor het eindsignaal, waarmee Conventus opnieuw met een minimaal verschil achter het net viste.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.