Handballers sv Conventus dankzij sterke tweede helft ruim voorbij De Meeuwen

11 februari 2019 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Met een sterke tweede helft zijn de handbalheren van sv Conventus erin geslaagd om De Meeuwen met een ruim verschil te verslaan. Het team had het in de eerste helft nog lastig, maar sloeg in het afsluitende halfuur een gat van tien doelpunten. Het eerste damesteam speelde eveneens een sterkere tweede helft, maar kon de wedstrijd niet winnend afsluiten.

De dames van Conventus speelden zondag tegen TOGB, dat vijf plaatsen boven Conventus in het kampioenschap stond. Conventus begon goed aan de wedstrijd, waar de tegenstander lastig door de Zwijndrechtse verdediging heen kwam en na een kwartier speeltijd slechts een 2 – 3 voorsprong had opgebouwd. Maar de verdediging van Conventus verslapte, waardoor TOGB meer tot scoren kon komen en voor rust een 4 – 9 voorsprong nam. In de tweede helft begon de aanval van de in geel/zwart spelende dames beter te lopen met meer doelpunten uit Zwijndrechtse zijde als gevolg, maar het zou onvoldoende zijn om het gat met de tegenstander te verkleinen. De strijd eindigde dan ook in een 10 – 19 nederlaag.

Voor de handbalheren van Conventus stond zondag de wedstrijd tegen De Meeuwen op het programma; een team waar het tijdens de uitwedstrijd met 15 – 31 van had gewonnen, maar dat wel vijf wedstrijden op rij ongeslagen was. Al vroeg in de eerste helft bleek dat Conventus het dit keer moeilijker kreeg: ondanks dat het Zwijndrechtse team direct het voortouw nam, bleef de tegenstander constant dichtbij. De aanval van Conventus liep niet, terwijl het team De Meeuwen in de verdediging teveel kansen gaf. Zo bedroeg het verschil bij rust met 10 – 7 slechts drie doelpunten. Conventus begon veel scherper aan de tweede helft, waar het direct de voorsprong verruimde en veel beter met elkaar samenspeelde. Zo kon de voorsprong geleidelijk uit worden gebreid tot een 23 – 13 overwinning.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus