Loon naar werken voor korfballers sv Conventus

18 februari 2019 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Het harde werk van de afgelopen maanden heeft zich zondag eindelijk uitbetaald voor de korfballers van sv Conventus. Na diverse wedstrijden nipt te hebben verloren, vielen afgelopen weekend alle puzzelstukjes op hun plaats en versloeg het team tegenstander Stormvogels met een overtuigend verschil.

Voor de korfballers van Conventus stond er zondag veel op het spel: een zege zou het team naar de vierde plaats in de competitie helpen, terwijl een nederlaag het team in de degradatiezone zou brengen. Coach Benno Snaphaan had de tegenstander goed bestudeerd en had een strategie gevonden om de aanval van Stormvogels vleugellam te maken.

Met opnieuw een groot thuispubliek op de tribune begon Conventus sterk aan de wedstrijd, waarbij het zich goed aan de opdrachten hield. Het gevolg hiervan was dat de tegenstander in openingsfase nauwelijks tot scoren kon komen, terwijl Conventus zelf met dynamisch spel naar een 9 – 2 voorsprong uitliep. Pas aan het eind van de eerste helft wist Stormvogels de korf enkele malen doeltreffend te raken, maar het bracht ze niet verder dan een 12 – 5 achterstand bij rust.

Ondanks de ruime voorsprong verslapten de door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde spelers niet na de start van de tweede helft. Met een serie doelpunten liep het team zelfs uit tot 16 – 6. Vanaf dit moment kon het team de wedstrijd zonder problemen uitspelen, waarna met 23 – 13 een ruime zege kon worden genoteerd.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus