Bezoek Asterisk* groepen aan De Blije Borgh

18 februari 2019 door Hennie van der Zouw
Bezoek Asterisk* groepen aan De Blije Borgh

ZWIJNDRECHT - Op woensdag 13 februari en donderdag 14 februari hebben twee Asterisk* groepen van PIT kinderopvang en onderwijs verzorgingstehuis De Blije Borgh bezocht. De ochtend begon voor de kinderen met het ervaren van belemmeringen in het dagelijks handelen van de bewoners, zoals: het lezen van een tekst, zoals een bijsluiter wanneer je staar hebt, traplopen met minder zuurstof en het openen van een zakje melkpoeder met problemen in de tastzin. Zo waren ze voorbereid en kon kennisgemaakt worden met de bewoners.

Kinderen namen de bewoners mee in de digitale ontwikkeling van de laatste jaren. Apps op het gebied van rekenen en spelling werden gespeeld om de bewoners te laten zien hoe kinderen op dit moment leren. Kinderen kregen de opdracht om te signaleren wat het voor bewoners lastig maakt om met een tablet of iPad om te gaan en daarbij oplossingen aan te dragen. Als oplossing werd onder andere genoemd: het verminderen van de hoeveelheid tekens op het toetsenbord, het projecteren van een vergroot toetsenbord op de muur en een app die de mogelijke belemmeringen ondersteunt, zoals het uitspreken van een getypte letter.

Deze bewoners willen graag meedoen in de digitale wereld om bijvoorbeeld foto’s van de kleinkinderen te zien en een potje Wordfeud tegen elkaar te kunnen spelen. Het was voor zowel de kinderen als de bewoners een ontzettend leerzame ervaring. Zo reageerde een bewoner: “Rekenen gaat zo leuk, het was vroeger veel saaier. Ik zou liever op de iPad willen leren dan schrijven op het leitje.” De bewoners voelden zich onderdeel van de huidige maatschappij en de kinderen bleken goed instructie te kunnen geven.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.