Komende Boomfeestdag: 52 leerlingen van de Rank en de Koningin Julianaschool gaan bomen planten in Heerjansdam

19 februari 2015
Komende Boomfeestdag: 52 leerlingen van de Rank en de Koningin Julianaschool gaan bomen planten in Heerjansdam

ZWIJNDRECHT / HEERJANSDAM - Op de Nationale Boomfeestdag op 18 maart 2015, worden langs de Warande en De Manning weer nieuwe bomen geplant. 24 leerlingen uit groep 6  van de Rank en 28 leerlingen uit groep 7 van de Koningin Julianaschool planten ca. 19 nieuwe bomen na een lange onderhoudsperiode van de riolering. Wethouder Natuur, Milieu en Duurzaamheid Henk Mirck start om 10.30 uur de feestelijke ceremonie met een openingswoord. Na het zingen van het boomfeestdag-lied door de leerlingen, gaat de schop in de grond.

Samen met de wethouder planten de schoolkinderen eerst een feestelijke eerste boom en daarna worden nog 18 bomen geplant. De gemeente wil zoveel mogelijk groen voor de versterking van de biodiversiteit en voor een beter klimaat. Bomen geven mensen een goed gevoel en geven koeling in de zomer. Na het planten van de bomen krijgen de leerlingen nog een gezonde versnapering. Vervolgens eindigt Henk Mirck de ceremonie rond 12.00 uur met een slotwoord.

‘Bomen en Water’
De 59ste editie van de Nationale Viering van de Boomfeestdag 2015 wordt op woensdag 18 maart gevierd en de aftrap wordt dit jaar gegeven in de provincie Flevoland, de jongste provincie van Nederland. Het nationale thema dit jaar is ‘Bomen en Water’ en is geïnspireerd door de Waterschapverkiezingen en de Provinciale Statenverkiezingen die op 18 maart worden gehouden.

De Boomfeestdag in Zwijndrecht wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Natuur & Landschap Zwijndrechtse Waard in opdracht van de gemeente Zwijndrecht. De voorpret voor de leerlingen van de Rank en de Koningin Julianaschool begint al begin maart met een zogenaamde ‘bomenles’. Voor het boomfeestdag-lied klik op een afbeelding. Rechtstreeks naar de website van de Landelijke Boomfeestdag, klik op het logo in het midden van dit bericht.

- Datum: woensdag 18 maart 2015
- Tijd: van 10.30 uur tot ca. 12.00 uur

- Locatie: De Manning te Heerjansdam, ter hoogte van de woning aan de Jhr. V.P.A. Beelearts van Bloklandlaan nr. 2 te Heerjansdam.
- Te planten bomen: Prunus sargentii Rancho en de Prunus Subhirtella

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.