Burgemeester Schrijer niet beschikbaar voor tweede termijn

30 mei 2018
Burgemeester Schrijer niet beschikbaar voor tweede termijn

ZWIJNDRECHT - Burgemeester Dominic Schrijer kiest niet voor een tweede termijn als burgemeester van Zwijndrecht en draagt uiterlijk mei 2019 zijn werkzaamheden over aan een opvolger. Dat heeft hij de gemeenteraad per brief laten weten. Eerder had hij al het college van B&W en de fractievoorzitters geïnformeerd over zijn besluit.

Volgend jaar mei loopt de ambtstermijn van de burgemeester af. Door het besluit nu kenbaar te maken, heeft de raad voldoende tijd om de procedure voor de opvolging in gang te zetten.

Burgemeester Schrijer: “Ik voel me zeer verbonden met de Zwijndrechtse samenleving. Het is een fijne stad om burgemeester van te zijn. In 2019 ben ik 25 jaar actief in uiteenlopende politiek-bestuurlijke functies in het lokale openbaar bestuur. Ik wil mijn loopbaan vervolgen in maatschappelijk bestuurlijke functies, waarvan ik een aantal naast mijn burgemeesterschap al geruime tijd vervul. De komende periode blijf ik mij met evenveel toewijding en enthousiasme als de afgelopen jaren inzetten voor de inwoners, ondernemers en het gemeentebestuur van Zwijndrecht.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.