Schippersechtpaar Jegen-De Bot 60 jaar getrouwd

18 maart 2019 door Hennie van der Zouw
Schippersechtpaar Jegen-De Bot 60 jaar getrouwd

ZWIJNDRECHT - Locoburgemeester Jolanda de Witte bracht 11 maart 2019 een bezoek aan het diamanten bruidspaar Jegen-De Bot. De locoburgemeester feliciteerde het echtpaar namens de gemeente Zwijndrecht.

Op 11 maart 1959 zijn de heer en mevrouw Jegen-De Bot in Dordrecht voor de wet in het huwelijk getreden. Een maand later, op 7 april 1959, vond het kerkelijk huwelijk plaats in de Bonifatius kerk in Dordrecht.

Zij zijn beide de jongste uit hun gezin en zij hebben elkaar leren kennen toen een broer van meneer en een zus van mevrouw met elkaar in het huwelijk traden. Het echtpaar heeft, beide afkomstig uit schippers-gezinnen, 40 jaar lang gevaren met een eigen schip. Zij vervoerden onder andere salpeterzuur vanuit Duitsland naar Vlaardingen voor een kunstmestfabriek. Toen zij op de wal gingen wonnen hebben zijn hun schip overgedragen aan hun dochter en schoonzoon. Nu wonen zij in een appartement met een prachtig uitzicht op het water. Het echtpaar heeft 3 dochters, 6 kleinkinderen, 3 achterkleinkinderen en een 4e achterkleinkind op komst. Over enkele weken vieren zij hun 60-jarig huwelijk in familieverband met een uitje naar Maastricht.

Het geheim van hun gelukkige huwelijk is elkaar steunen in voor- en tegenspoed en elkaars eventuele onvolmaaktheden door de vingers zien. Zij stralen uit dat zij met volle overtuiging 60 jaar geleden in het huwelijksbootje zijn gestapt. Het diamanten paar stelde het bezoek van locoburgemeester Jolanda de Witte erg op prijs.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.