Albatros B1 promoveert naar de Hoofdklasse

18 maart 2019 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Albatros B1 heeft in een volbezette Develsteinhal het kampioenschap in de 1e klasse G behaald. De ploeg van Kees en Caroline had de nodige moeite met het taaie IJsselvogels dat na de 7-4 ruststand niet afgeschud kon worden. Uiteindelijk was de 16-13 winst voldoende voor de titel, promotie naar de Hoofdklasse zaal, een feestje en het vooruitzicht van een Nederlands Kampioenschap op zaterdag 6 april in Harderwijk.

Met 10 overwinningen en één gelijkspel is B1 de terechte kampioen en is de laatste wedstrijd op 30 maart tegen OVVO eigenlijk een oefenwedstrijd voor het eindtoernooi. Wellicht kan de ploeg de 200 treffers nog gaan halen tegen één van de laagst geplaatste ploegen in hun poule. Voorzitter Max van de Pol reikte zaterdag de verdiende bloemen uit aan Anouk, Damian, Daphne, Jorien, Lisette, Marèl, Thijmen, Thomas en de twee trotse trainers.

Albatros speelde zaterdag slechts vijf thuiswedstrijden en die werden alle vijf in winst omgezet. Senioren 7 en scheidsrechter Remco moesten vroeg uit de veren om koploper Triade 3 te bestrijden. Toch was het resultaat van de ochtendwedstrijd een 15-14 overwinning.

C1 kon in de eerste helft tegen Dalto het gat in de korf nauwelijks vinden en liet veel kansen onbenut. Via de 3-4 ruststand ging het in de tweede helft beter en werd uiteindelijk met 14-10 gewonnen. C1 speelt nog twee wedstrijden en heeft nog een kleine kans om 2e te worden achter kampioen PKC.
A1 was in de eerste helft ook nog niet los, maar liet er in de tweede helft tegen IJsselvogels geen twijfel over bestaan: 22-11 winst. Op 30 maart ontvangt Albatros aanstaand kampioen ONDO.

Na B1 nam senioren 3 wraak op de zeperd bij TOP 3 op 12 januari in Zeeland. Dit keer trok het 3e met 14-10 aan het langste eind. Zaterdag reist de ploeg naar koploper Achilles 2 in Den Haag.

In Sliedrecht vonden de ontmoetingen tussen de selectie van Merwede en Albatros plaats. Het 2e leek haar zaakjes tot vijf minuten voor tijd prima voor elkaar te hebben en nam een 16-18 voorsprong. Een paar missers in de verdediging en verkeerde keuzes in de aanval betekenden echter een desastreuze 19-18 nederlaag. Hierdoor kan Albatros 2 de titel waarschijnlijk wel vergeten en heeft ze het resultaat in ieder geval niet meer in eigen hand. Hopelijk kan de ploeg zich zaterdag toch nog één keer opladen om koploper RWA 2 het vuur na aan de schenen te leggen.

Albatros 1 had in Alice en Simone twee onbevangen debuterende basisspeelsters en speelde een prima eerste helft. Met een sterke rebound en hard werken werd een 1-6 voorsprong opgebouwd die bij rust geslonken was tot 6-10. In de tweede helft stond er een andere Sliedrechtse ploeg in het veld die ten koste van veel overtredingen plots Albatros van het scoren af kon houden. Albatros scoorde tien minuten niet en kwam op een 12-10 achterstand alvorens scheidsrechter de Rover de overtredingen van de thuisploeg ging bestraffen. Albatros kwam langszij (14-14) en via strafworpen van Michiel en Anniek zelfs op voorsprong. Toch leverde een ultieme doorbraakpoging in de slotsecondes nog een strafworp voor Merwede op waardoor er een puntendeling op het scorebord verscheen: 16-16. Het wordt nog een spannende slotfase voor het 1e dat zaterdag RWA ontmoet.

De overige winstpartijen kwamen op zaterdag 16 maart op naam van Albatros 8 (9-13 bij Avanti 7), B2 (8-11 bij PKC B3), E1, E2, F1, F2, F3 en F5. De 1-14 van F1 bij Good Luck en de nederlaag van concurrent Korbatjo betekent het kampioenschap dat op 30 maart in de uitwedstrijd in Oud-Beijerland gevierd kan gaan worden.

Er waren ook nog gelijke spelen voor A4 (8-8 bij Juliana A2) en D4 (4-4 bij Merwede D3).

Fotobijschrift: Albatros B1 promoveert naar de Hoofdklasse zaal (foto: Martin Hulsman)