Verkoop gestart van twaalf nieuwe woningen in Mimosastraat, genaamd Mimosahof

21 maart 2019 door Ton Vermeulen
Verkoop gestart van twaalf nieuwe woningen in Mimosastraat, genaamd Mimosahof

ZWIJNDRECHT - Aan de Mimosastraat in de bloemenbuurt van Zwijndrecht komen twaalf nieuwe woningen. Op de locatie van voorheen de St. Petruskerk worden rondom een hof twaalf energiezuinige woningen gerealiseerd. De zes loftwoningen hebben een woonoppervlakte van ca. 90 m2 en de zes patiowoningen van ca. 100 m2. Mimosa Bouw heeft de woningen ontwikkeld. Het project heet Mimosahof. De prijzen liggen rond de drie ton. De inschrijfperiode is tot 25 maart.

Voor de realisatie van dit project, wordt de voormalige St. Petruskerk aan de Mimosastraat getransformeerd tot moderne woonplek. De loftwoningen verrijzen in de oude kerkzaal. De voormalige pastorie wordt vervangen door de patiowoningen. Bij deze bijzondere transformatie blijft het architectonische beeld intact. Zo blijft het iconische kerkgebouw, dat decennialang van grote betekenis was voor de wijk, behouden. Met respect voor wat er was ontstaat hier een nieuw en levendig woongebied voor jong en oud. De klokkentoren, die de oorspronkelijke functie van het gebouw symboliseert, blijft dan ook behouden en zal één van de loftwoningen verrijken.

De patiowoningen hebben dezelfde stijl als het kerkgebouw. Zo komen de kenmerkende schuine daken en het traditionele metselwerk in het ontwerp van de patiowoningen terug. De loft- en patiowoningen zijn modern, duurzaam en energiezuinig. Zij voldoen aan de laatste normen op het gebied van isolatie en zijn vanzelfsprekend gasloos. De woningen zijn voorzien van duurzame installaties. Op het dak liggen zonnepanelen en een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming zorgt voor een aangenaam binnenklimaat.

Voor inschrijving of meer informatie, zie de website voor dit project.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.