Leerlingen van het Develsteincollege organiseren de Grote Taalstrijd 2017

17 februari 2017
Leerlingen van het Develsteincollege organiseren de Grote Taalstrijd 2017

ZWIJNDRECHT - De gemeente Zwijndrecht heeft haar zusterstad Zwijndrecht in België dit jaar uitgenodigd om de 'Grote Taalstrijd Zwijndrecht 2017' aan te gaan. Een quiz waarin per land vijf ploegen met elk drie deelnemers met elkaar de taalkundige degens zullen kruisen. De winnaars, onderverdeeld in twee leeftijdscategorieën, kunnen een leuke cadeaubon verwachten en worden natuurlijk geprezen met eeuwige roem!

Quiz in nieuw jasje door leerlingen Develsteincollege
De quiz wordt dit jaar georganiseerd door enthousiaste VWO-5 leerlingen van het Develsteincollege in Zwijndrecht. Maurice Broere, leraar Nederlands van deze school, vindt het een mooie kans om zijn leerlingen op deze manier met taal in contact te brengen en tegelijkertijd het evenement nieuw leven in te blazen. Categorieën die u kunt verwachten zijn naast grammatica en spelling: straattaal, etymologie, verfilmde boeken, gedichten attributen van schrijvers en portretten van schrijvers.

Meedoen? Meld u aan voor 17 maart
De wedstrijd vindt plaats op woensdag 22 maart om 19.30 uur in de aula van het Develsteincollege, Develsingel 5 in Zwijndrecht. Wil jij je kennis over de Nederlandse taal testen en jezelf uitdagen? Meld je dan nu aan door een mail te sturen naar: cultuur@zwijndrecht.nl, vergeet hierbij uw leeftijd en naam niet te vermelden! Aanmelden kan tot vrijdag 17 maart. En voor het inschrijven geldt: wie het eerst komt, die eerst maalt! De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom!

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.