De vernieuwing van winkelcentrum Walburg is in volle gang

20 februari 2019
De vernieuwing van winkelcentrum Walburg is in volle gang

ZWIJNDRECHT - De vernieuwing van winkelcentrum Walburg is in volle gang, het parkeerdek bij het winkelcentrum werd vandaag helemaal gesloopt, onze fotograaf was nog net op tijd om een aantal plaatjes te schieten. Ook de buitenruimte wordt opgeknapt, want de bestrating ligt er slecht bij en de riolering is verzakt. Dit pakt de gemeente gelijk ook aan.

Gezamenlijke aanpak
In Zwijndrecht krijgen winkelcentrum Walburg en de directe omgeving een grote opknapbeurt. De eigenaren investeren in het winkelcentrum zelf, de vernieuwing is nu in volle gang. De gemeente richt de buitenruimte opnieuw in en vervangt het riool. Halverwege 2019 starten ze met de werkzaamheden. Ze zijn nu druk bezig met de voorbereidingen.

Het winkelcentrum is nu bezig met het parkeerdek te slopen, vanwege ouderdom. Hierdoor verdwijnen er ongeveer 100 parkeerplaatsen. De gemeente heeft in het nieuwe ontwerp alle parkeerplaatsen gerealiseerd op maaiveldhoogte en deze zijn daarmee goed bereikbaar. De inrichting van het gebied onder het parkeerdek voegen ze samen met het totale ontwerp. Hierover zijn ze nog in gesprek met het winkelcentrum.

Wat gaat er gebeuren?
De gemeente legt een extra groot riool aan (waardoor de afvoer van de wijk Walburg verbetert), zorgt voor een nieuwe bestrating en er komen nieuwe groenvoorzieningen. De omgeving knapt ook op door de aanleg van ondergrondse afval containers. Verder wordt de mogelijkheid om uw fiets te parkeren verbeterd en brengt de gemeente ondergrondse nutsvoorzieningen aan voor de markt en standplaatsen.

Foto's: Chris Moorman.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.