Wedstrijd Twirlteam Accelerando te Noordwijk

08 april 2019 door Hennie van der Zouw
Wedstrijd Twirlteam Accelerando te Noordwijk

ZWIJNDRECHT - Zondag 13 april heeft een gedeelte van twirlteam Accelerando meegedaan aan een wedstrijd in Noordwijk. Voor Kelly Franken was dit de laatste voorbereiding voor het Europees Kampioenschap Twirlen, dat volgende week vanaf 16 april plaats vindt in het Italiaanse stadje Lignano Sabbiodora. Er werden een aantal mooie routines neergezet op de wedstrijd vloer en dit was dan ook terug te zien in de behaalde resultaten.

De mooiste resultaten werden behaald door Anouk van der Waal. Anouk werd vorig jaar nog Nederlands Kampioen op het onderdeel Solo Dance twirl preteen runner up. Dit jaar komt Anouk uit in een hogere leeftijdsklasse. Zij heeft tijdens de wedstrijd in Noordwijk maar liefst twee promoties behaald. Met haar onderdelen twee baton en haar solo dance is zij gepromoveerd naar de intermediate klasse. Tevens heeft zij zich geplaatst met deze onderdelen voor de Nederlandse Kampioenschappen.

Volgende week reist Twirlteam Accelerando met alle solisten en bijna alle groepen af naar Schiedam. Dit is de eerste wedstrijd van het seizoen, met de gehele vereniging. Met maar liefst 84 onderdelen komen zij dan uit op een wedstrijd, door de groei van de vereniging is dit aantal ver opgelopen.

Het jongste onderdeel van de vereniging gaat nog niet mee op wedstrijden. Dit is het miniteam en zij bestaan uit twintig meisjes in de leeftijd van 4 tot 8 jaar. Zij zijn nog hard aan het trainen en zoals het er nu uitziet, gaan zij voor het eerst mee naar de wedstrijd die Accelerando zelf organiseert in juni.

Wil je weten wat twirlen nou precies is? Kijk even op onze website www.accelerandozwijdnrecht.nl of kom eens bij ons kijken. Elke woensdag tussen 17:00 en 18:00 uur ben je van harte welkom in ons clubgebouw ’t Hoff.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.