‘De Lindt’ wint met 10 man en blijft door prachtige goals van Michael Slingerland volop meedoen in de titelrace

08 april 2019 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag mocht Groote Lindt opdraven in Schelluinen tegen de gelijknamige voetbalclub. Na het puntenverlies tegen SVW (twee maal gelijk) was een driepunter meer dan gewenst om bij te blijven in de top van de spannende 3C afdeling. Groote Lindt, dat spits Kevin van Pelt in verband met een blessure moest missen, speelde in de eerste helft bepaald niet als een kampioenskandidaat: weinig beleving, veel balverlies en nauwelijks kansen. Het was Schelluinen dat aandrong maar echt hele grote kansen kreeg het ook niet.

Het ‘hoogtepunt’ van de eerste helft was de rode kaart die routinier Marcel van Berkel ontving na een natrappende beweging, hetgeen de meegereisde supporters het ergste deed vrezen.  De ‘donderspeech’ die trainer Serge van der Hurk moet hebben gegeven pakte na de theepauze wonderbaarlijk uit.

De tweede helft was nog geen 30 seconden oud toen topscorer Michael Slingerland weer eens liet zien dat hij nog altijd van onschatbare waarde is door op een mooie manier van de tegenstander weg te draaien en met een prachtig schot de 0-1 op het scorebord te zetten !  Daarmee was het echter nog niet gedaan want nog geen 3 minuten later kreeg Michael de bal uit het niets in zijn voeten op zo’n 35 meter van de goal en met een formidabele lob strafte hij de te ver voor zijn doel staande goalie van Schelluinen af: 0-2.

Een doelpunt zoals je ze in de 3e klasse zelden ziet!  Eigenlijk was de wedstrijd na die enerverende minuten gedaan. Uiteraard speelde het spel zich daarna af op de helft van Groote Lindt, maar het tamme spel van de eerste helft werd meer dan goedgemaakt door een prima teamprestatie in de tweede helft. Met een enorm inzet werd het aandringende Schelluinen bestreden en hoewel het niveau qua voetbal nog altijd matig was, was de wil om de punten mee naar Zwijndrecht te nemen bewonderenswaardig.

Schelluinen scoorde vlak voor tijd nog wel de aansluittreffer maar op veel meer (Michael Slingerland werd nog een ‘zuivere’ penalty onthouden) mocht Schelluinen echt niet hopen.  Met deze 3 punten blijft de Lindt op 5 punten achterstand van koploper Arkel, maar wel met 2 wedstrijden minder gespeeld.  De komende weken alleen maar finales voor de Lindt dat zich met alle blessures en schorsingen gelukkig prijst met een ruime spelersgroep.

Zaterdag speelt de Lindt thuis de topper (uit werd verloren) tegen het op de 3e plaats staande Ameide (aanvang 14.30 uur).