Zwijndrechtse Koningsspelen: een sportief Oranjefeest. Een dag vol sport, spel, gezondheid en veel plezier

08 april 2019 door Hennie van der Zouw
Zwijndrechtse Koningsspelen: een sportief Oranjefeest. Een dag vol sport, spel, gezondheid en veel plezier

ZWIJNDRECHT - Op vrijdag 12 april 2019 is het weer zover: de 3e editie van de Zwijndrechtse Koningsspelen, een leuk en sportief Oranjefeest vol sport en plezier. Zeker 16 basisscholen uit Zwijndrecht en dus ruim 1500 leerlingen doen mee! Zwijndrecht ziet de Koningsspelen meteen als kans om kinderen van groep 5 t/m 8 met minder bekende sporten in aanraking te brengen en hun eigen talent te ontdekken. Na het Koningsontbijt verzamelen de leerlingen in het Develpark voor de opening door wethouder Jolanda de Witte (Sport) en de Toppie minicoaches.

Na de opening dansen de leerlingen op het Kinderen voor Kinderen warming-up lied “Pasapas” en vertrekken naar verschillende sportlocaties in Zwijndrecht voor de Koningssportdag. Hier organiseren diverse sportverenigingen een toernooi. We helpen kinderen tijdens deze dag ontdekken welke sport bij ze past, zetten in op blijvend meer bewegen en laten zien hoe leuk samen sporten is. De leerlingen maken dit jaar kennis met de sporten: waterpolo, honk- en softbal, gymnastiek, handbal, hockey, (tafel) tennis, volleybal en basketbal. De hele dag staat in het teken van spelen, sport, gezondheid en gezelligheid.

Goed ontbijten en actief bewegen
Met de Koningsspelen laten we ouders en kinderen zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook leuk is. Met dit jaar extra aandacht voor 'meer water drinken'. Alle kinderen krijgen dan ook een flesje water. Er is een mooie samenwerking tussen gemeente, scholen, kinderopvang, sportverenigingen, bedrijven, supermarkten, Toppie- en Goodtoknow sport- en cultuurcoaches. Met elkaar zijn wij een JOGG-gemeente, Jongeren Op Gezond Gewicht. Jolanda de Witte: "Sporten is heel belangrijk voor jong en oud. Met sporten maak je vrienden, laat talenten zien, geeft kinderen de mogelijkheid om samen plezier te hebben en zorgt ervoor dat jongeren op een gezond gewicht blijven. Gezond eten, water drinken en bewegen zijn belangrijk om gezond op te kunnen groeien."

Minicoaches naar voren tijdens de Koningsspelen
Dit jaar hebben de Toppie sportcoaches in samenwerking met JOGG minicoaches opgeleid in de wijken Heer-Oudelands-Ambacht, Kort-Ambacht en het Centrum. De minicoaches zitten in de groepen 6, 7 of 8 van basisschool De Notenbalk, Develhoek, de Bron, Dolfijn en de Julianaschool. Zij leerden hoe ze aan elkaar en aan andere kinderen een sportles kunnen geven tijdens de schoolpauze of een sportdag. Hiervoor ontvingen zij een certificaat en de naam 'minicoach'. Deze kinderen krijgen een kleine rol in de openingsact van de Koningsspelen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.