Groot renovatieproject P.J. Oudplein en Gerbrandyplein van start!

11 april 2019 door Hennie van der Zouw
Groot renovatieproject P.J. Oudplein en Gerbrandyplein van start!

ZWIJNDRECHT - Op 1 april 2019 is het renovatieproject van in totaal 392 appartementen aan het P.J.Oudplein en Gerbrandyplein van start gegaan. Naast verbetermaatregelen die ervoor gaan zorgen dat de bewoners meer comfort en veiligheid gaan ervaren in hun woning, worden er ook verschillende energetische aanpassingen aan de woningen gedaan. En dit alles gebeurt in bewoonde staat en in nauwe samenwerking met de bewoners. Een bijzonder, maar ook ingrijpend project, met als resultaat een toekomstbestendig woongebouw.

Het project
De renovatie aan het P.J. Oudplein en Gerbrandyplein komt geen dag te vroeg. Zo is de verwarmingsinstallatie, alsmede de isolatie van de gebouwen, verouderd en hield de uitstraling van de entrees de gemoederen van de bewoners ook al enige tijd bezig. Tijd om aan de slag te gaan en wel met flink pakket aan maatregelen.
Zo worden de appartementen energiezuiniger gemaakt door het plaatsen van dubbel- en tripleglas, nieuw isolatiemateriaal en individuele verwarmingsinstallaties in de woningen. En gaan de woningen ‘van het gas los’ door over te gaan op elektrisch koken. Aan de buitenkant wordt de uitstraling van de woongebouwen aangepast aan de omgeving en worden de entrees voorzien van automatische deuren.
In de appartementen aan het P.J. Oudplein en Gerbrandyplein is de gemiddelde leeftijd van de bewoners 63 jaar, waarvan ruim 153 bewoners ouder zijn dan 70. Om ervoor te zorgen dat ook zij langer zelfstandig en zelfredzaam kunnen blijven wonen, worden er videofoons in de woningen gemaakt en komt er extra ruimte voor het plaatsen van scootmobiels.

Het project aan P.J. Oudplein is 1 april 2019 van start gegaan en is naar verwachting halverwege 2020 gereed.

Samen
De werkzaamheden worden uitgevoerd terwijl de bewoners gewoon in hun woning blijven wonen. Dit is, zeker gezien de leeftijd van de bewoners, erg ingrijpend voor hen. We vonden het als Trivire dan ook belangrijk om hen vanaf het begin bij dit project te betrekken en samen met ons het plan van aanpak voor de renovatie te ontwikkelen. Ook de gemeente Zwijndrecht was nauw betrokken bij de planontwikkeling. Daarnaast zijn we op zoek gegaan naar een uitvoerende partner die niet alleen veel technische kennis in huis heeft. Maar juist  een partij die ook echte aandacht heeft voor de bewoners en wat zij tijdens de realisatie van dit project nodig hebben. Deze hebben wij gevonden in ERAflats. Samen met hen zorgen we ervoor dat die mensen die extra ondersteuning tijdens het project nodig hebben, deze ook van ons krijgen.

Inzetten op duurzaamheid
Bij Trivire werken we momenteel hard aan het duurzamer maken van onze woningvoorraad. Door energiebesparende maatregelen door te voeren in en aan onze woningen, verhogen we niet alleen het wooncomfort voor de bewoners. Door al deze maatregelen worden onze woningen ook betaalbaarder: de bewoners zijn immers minder geld kwijt aan energiekosten. Dat we op deze manier ook een steentje bijdragen aan de klimaatverandering is natuurlijk van waardevol en van belang.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.