Het was weer een goed weekend voor O&O-turners

15 april 2019 door Hennie van der Zouw
Het was weer een goed weekend voor O&O-turners

ZWIJNDRECHT - Het was weer een kwalitatief goed weekend voor O&O turners, die hun beste beentje voorzette, waar ze ook in Nederland acte de presance gaven.

HK-Tickets voor O&O Turners
Bij de in Enschede gehouden halve finale voor het Nederlands kampioenschap turnen heren van de 2de en 3de divisie hebben de turners van de zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O beslag weten te leggen op achtentwintig NK-startbewijzen. (Zie bovenste foto).

Ina Wever eiste in de 3de divisie-junior-II het allround startbewijs middels een gouden medaille. Ik kwam als best uit de strijd met 65,800 punten. Daarnaast drong hij door tot de toestelfinales van brug en voltige en staat hij als 1ste reserve bij vloer.

De verdere finaletickets kwamen in handen van Sebastiaan Pel – allround, rek, sprong, vloer en ringen reserve, Gijs Zijderveld – allround, rek, sprong, ringen, Tristan Massie – allround, rek, ringen, Paul de Jongh – ringen, voltige (allemaal 3de div. jun.-II), Koen Kappetijn – allround, brug, ringen, voltige, reserve rek (2de div. jun.-II), Bodi Winkler – rek, vloer, voltige, Jelle van der Zouwen – reserve sprong (beiden 3de div. jun.I), Riyantho Sodihardjo – sprong (3de div. jeugd), Vigo de Jager – rek en ringen (2de div. instap), Siem van Vliet – allround, ringen, reserve vloer.

Dit weekend vond gelijktijdig de 2de kwalificatiewedstrijd voor de pupillen van talentendivisie en de instappers van de 1ste divisie. Tot de halve finale drongen door Kenji Paizs, Jayden Paton (pupil -tal.div.) en Kian Okthoff en Braylin Timas Soares (instap – 1ste div.).

Tot slot hadden de turners van de 1ste divisie – keuze oefenstof hun 2de NK-kwalificatie wedstrijd. Hierna hebben zij nog een 3de kwalificatie te gaan. Bij de senioren wist Bart de Ruiter met 72,00 punten beslag te leggen op het zilver. Een gelijk resultaat kwam op naam Van Bram van Gemert bij junioren-I. Zijn score kwam uit op 67,117 punten. Stan de Looze liet zich brons omhangen met 65,033 punten.

Sabrina Weijer pakt Goud
Bij de in Rotterdam gehouden halve finale Nederlands kampioenschap individueel toestel turnen meisjes en dames heeft Sabrina Weijer, (foto hierboven) lid van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O, in de seniorcategorie van de 2 de divisie met 47.000 punten beslag weten te leggen op het goud. Met dit resultaat plaatste zij zich voor nationale eindstrijd.

Bij de toestelfinales drong zij door op het onderdeel brug. Bij de jeugd-N3 van de 2de divisie miste Ramona van Lent met haar vierde plaats net het podium. Haar score kwam uit op 52,517 punten. Met dit resultaat plaatse zij zich wel voor de allround finale, alsmede voor de toestellen brug en blak.

Estee Kraaijeveld op koers
In de aanloop naar het Nederlands kampioenschap ritmische gymnastiek heeft O&O-turnster Estée Kraaijveld (foto hierboven) bij de in Amsterdam gehouden 2de plaatsingswedstrijd goed gepresteerd. Met 31,000 punten wist zij overtuigd als beste uit de strijd te komen.

Haar balcompositie werd gewaardeerd met 11.00 punten, haar knotsoefening met 10.933 punten en haar lintuitvoering met 8,967 punten. Haar clubgenote Cheryl van der Perk miste met haar vierde plaats net het ereschavot.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.