3e Editie Zwijndrechtse Koningsspelen groot succes

15 april 2019 door Hennie van der Zouw
3e Editie Zwijndrechtse Koningsspelen groot succes

ZWIJNDRECHT - Zeker 16 basisscholen uit Zwijndrecht en daarmee ruim 1500 leerlingen deden vandaag mee aan de 3e editie van de Zwijndrechtse Koningsspelen. Na het Koningsontbijt verzamelden de leerlingen in het Develpark. Ze werden ontvangen door Kinder DJ's Daan en Luca en verrast door een optreden van Drumtastic samen met de Toppie Minicoaches. Wethouder Jolanda de Witte (Sport) opende de Spelen.

Na de opening dansten de leerlingen op het Kinderen voor Kinderen warming-up lied “Pasapas” en vertrokken ze naar verschillende sportlocaties in Zwijndrecht voor de Koningssportdag. Hier organiseerden diverse sportverenigingen een toernooi. Zij genoten zichtbaar van de verschillende sporten en hadden vooral veel plezier. Zwijndrecht ziet de Koningsspelen als kans om kinderen van groep 5 t/m 8 met minder bekende sporten in aanraking te brengen zodat zij ontdekken welke sport bij ze past. De leerlingen maakten dit jaar kennis met de sporten: waterpolo, honk- en softbal, gymnastiek, handbal, hockey, (tafel) tennis, volleybal en basketbal.

Goed ontbijten en actief bewegen
Met de Koningsspelen laten we ouders en kinderen zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook leuk is. Met dit jaar extra aandacht voor 'meer water drinken'. Alle kinderen kregen dan ook een flesje water. Er is een mooie samenwerking tussen gemeente, scholen, kinderopvang, sportverenigingen, bedrijven, supermarkten, Toppie- en Goodtoknow sport- en cultuurcoaches. Met elkaar zijn wij een JOGG-gemeente, Jongeren Op Gezond Gewicht. Jolanda de Witte: "Sporten is heel belangrijk voor jong en oud. Met sporten maak je vrienden, laat je talenten zien, geef je kinderen de mogelijkheid om samen plezier te hebben en zorg je dat jongeren op een gezond gewicht blijven. Gezond eten, water drinken en bewegen zijn belangrijk om gezond op te kunnen groeien."

Minicoaches naar voren tijdens de Koningsspelen
Dit jaar hebben de Toppie sportcoaches in samenwerking met JOGG minicoaches opgeleid in de wijken Heer-Oudelands-Ambacht, Kort-Ambacht en het Centrum. De minicoaches zitten in de groepen 6, 7 of 8 van basisschool De Notenbalk, Develhoek, de Bron, Dolfijn en de Julianaschool. Zij leerden hoe ze aan elkaar en aan andere kinderen een sportles kunnen geven tijdens de schoolpauze of een sportdag. Hiervoor ontvingen zij een certificaat en de naam 'minicoach'. Deze kinderen hadden een kleine rol in de openingsact van de Koningsspelen, ze drumden op skippieballen met Drumtastic.

Bijschrift foto's:
- Kinder DJ's Daan en Luca (Helemaal boven)
- Goodtoknow sportcoach danst samen met Toppie minicoaches op warming-up-lied
- Toppie minicoaches drummen op skippieballen
- Wethouder Jolanda de Witte op podium met Goodtoknow sportcoach. (Foto hieronder)

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.