Goede start van de Albatros teams

22 april 2019 door Josette Huisman

ZWIJNDRECHT - De Albatrossers zijn goed begonnen aan de veldkorfbalcompetitie. Achttien overwinningen en drie gelijke spelen werden er genoteerd in 37 wedstrijden waarbij op deze zonnige zaterdag met name de seniorenteams en de E-jeugd goed op dreef waren.

Overwinningen waren er voor senioren 2, 3, 4, 5 en 6 en gelijke spelen voor senioren 1, senioren 8 en het G-team. De winstpartij van het 2e en 4e waren broodnodig in de strijd tegen degradatie, die van het 3e was een belangrijke om mee te blijven draaien in de kop van de reserve 2e klasse.

Het 2e trof staartploeg Twist 2 op het zonovergoten Zwijndrechtse veld. De Albatrosdames wezen de thuisploeg de weg met de eerste vier treffers en bij rust leidde de ploeg van Vincent de Kreek met 7-5. De Vlaardingse ploeg kwam na rust langszij, maar opnieuw werd door Albatros een voorsprong opgebouwd die gelukkig ternauwernood over de streep getrokken kon worden: 14-13.

Het 4e boekte tegen het net boven hen geklasseerde Vriendenschaar 3 een keurige 14-20 overwinning. Na een moeizame eerste helft werd in de tweede helft door met name Dennis (6x) en Jasmijn (5x) met scherp geschoten. Hierdoor geeft Albatros de laatste plaats over aan de Hardinxveldse ploeg.

Albatros 3 reisde naar Eindhoven voor de ontmoeting met Rust Roest 3 en besliste de wedstrijd al in de eerste 8 minuten (1-5) en leidde bij rust met 5-11. In de tweede helft werd de voorsprong geconsolideerd en met 14-20 gingen de twee punten mee naar huis. Topscorer was Jordy met zes treffers.

Een prettige overwinning voor het 5e dat haar tweede winstpartij boekte in de veld vierde klasse. Triade 2 werd met 8-15 geklopt. Het 6e versloeg Trekvogels 1 met 13-8.

Albatros 1 startte de voorjaarscompetitie tegen KCR waar in september 2018 van verloren werd. KCR is de naaste achtervolger van koploper ONDO en Albatros is met 8 punten een middenmoter. Toch nam de thuisploeg het heft in handen maar was bij rust de Ridderkerkse ploeg bovenliggend: 8-9. In de tweede helft probeerde KCR een beslissend gaatje te slaan, maar dankzij topscorer Koen (8x) en Robin prijkte er met nog zes minuten te spelen een 19-16 voorsprong voor Albatros op het scorebord. Helaas kon de voorsprong niet over de streep getrokken worden en werd bij 20-20 voor de laatste keer gefloten.

Het 8e deelde de punten met DeetosSnel 7 en het G-team boekte een mooie 3-3 tegen Dijkvogels G2.

Bij de E-teams was er winst voor E2, E3, E4, E5, E6 en E8. De hoogste score kwam op naam van E3 dat Vriendenschaar E2 met 22-8 afdroogde.

Bij de selectieteams in de diverse categorieën was er, naast het gelijke spel van het 1e, winst voor A1, B1 en C1, maar er waren nederlagen voor D1, E1 en F1.

A1 reisde naar Arnemuiden voor de ontmoeting met TOP A2 en had geen moeite met de Zeeuwen: 9-17. B1, het team met een missie, nam pas in de tweede helft ruim afstand van Tilburg. De uitslag was uiteindelijk wel overduidelijk in het voordeel van de rood-witten: 20-10. C1 moest tegen runner-up Maassluis aanvankelijk een achterstand goedmaken maar won met 15-12.

D1 opende het thuisprogramma op het zonnige veld tegen Fortuna/Delta Logistiek D1. De wedstrijd werd pure korfbalpromotie die uiteindelijk eindigde in een 14-17 overwinning voor de Delftse ploeg. E1 kreeg een pak slaag van PKC (19-9) en F1 kwam met 11-9 net te kort tegen GKV F1.

Winst was er zaterdag verder nog voor A3 dat een waardeloos zaalseizoen met de 8-6 winst op SKV A1 alweer vergeten lijkt. Ook werd er gewonnen door B3 en C2 en de allerhoogste score kwam op naam van F3 dat Vriendenschaar F2 met 25-6 afserveerde.