Zwijndrechtse twirlsters stralen op EK Twirl in Italië

24 april 2019 door Hennie van der Zouw
Zwijndrechtse twirlsters stralen op EK Twirl in Italië

ZWIJNDRECHT - Van woensdag 17 t/m zondag 21 April was het EK Twirl in Italië. Kelly Franken van Twirlteam Accelerando en Sabine Mouthaan van Twirlteam Surprise mochten hier beiden laten zien wat ze in hun mars hadden. Hier deden maar liefst twirlsters mee uit 17 verschillenden landen. Onder anderen uit; Italië, België, Frankrijk, Kroatië, Tsjechië en Roemenië.

Na het NK in Januari hadden deze meiden te horen gekregen dat ze mochten deelnemen aan dit EK. Dit is natuurlijk super spannend en een hele prestatie. Kelly mocht hier gaan deelnemen met haar 2 baton, en stond met haar 1 baton reserve. Sabine mocht deelnemen met haar 1 baton, 2 baton en met haar dance Twirl.

Na weken hard trainen was het dan eindelijk zo ver. Op Dinsdag 16 April stapte de dames met hun coaches; Cobi, Annemarie, Marcel en Bondscoach Bibi en supporters op het vliegtuig naar Italië. Na een dagje relaxen in de Italiaanse zon was het eindelijk zo ver. De dames mochten gaan stralen op de wedstrijdvloer. En wat hebben Kelly en Sabine gestraald! De resultaten zijn dan ook geweldig. Kelly is 9e van Europa geworden met haar 2 baton. Sabine is 5e geworden met haar dance Twirl. En 2e geworden met haar 1 en 2 baton.

Dit zijn natuurlijk geweldige prestaties van deze dames. Wij zijn dan ook super trots op Kelly en Sabine.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.