Finaletickets en districtstitels voor O&O

13 mei 2019 door Hennie van der Zouw
Finaletickets en districtstitels voor O&O

ZWIJNDRECHT - Vier districtstitels voor O&O: Bij de in Amsterdam gehouden districtskampioenschappen individueel toestelturnen voor meisjes en dames 4de divisie hebben de turnsters van Gymnastiekvereniging O&O beslag weten te leggen op vier districtstitel.
Imara Kornelisse nam daarvan twee titels voor haar rekening. In de toestelfinales van de jeugd-1-categorie werd zij districtskampioen op de onderdelen balk en brug. Daarnaast liet zij zich een meerkampmedaille omhangen voor haar vierde plaats. Deze werd extra uitgereikt vanwege het groot aantal deelneemsters. Haar puntentotaal bedroeg 49,422 punten.

In de instapklasse bond Nynke Mourik de strijd aan op het onderdeel balk. Na een spannenede strijd eiste zij de districtstitel op.

In de categorie pupil-2 revancheerde Bente van Winden zich op het onderdeel vloer. Wat zij in de meerkamp liet liggen pakte zij dubbel en dwars op in de toestelfinale en liet zich de titel niet meer ontglippen.

Finaletickets voor O&O-turners
Bij de in Waalwijk gehouden NK-kwalificatiewedstrijden individueel toestelturnen hebben de turners van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O beslag weten te leggen op negenendertig NK-startbewijzen. Daarnaast staan zij als eerste reserve genoteerd voor nog eens elf finaleplaatsen bij eventuele afmeldingen.

Bij de senioren van de 1ste divisie kwam Bart de Ruiter met 71,300 punten als tweede uit de strijd en stelde daarmee zijn finaleplek voor de meerkamp veilig. Daarnaast plaatste hij zich voor de toestelfinales op vloer, ringen, sprong en brug en staat reserve voor het onderdeel voltige. In de zelfde klasse waren er finaletickets voor Thijs Oosterling op de meerkamp en voltige en voor Thomas van der Helm op de meerkamp, vloer en reserve ringen.

Stan de Looze had zijn kwalificatie in de junior-I-klasse van de 2de divisie. Hij liet zich met 65,100 punten het brons omhangen. Naast de meerkampfinale plaatste hij zicht verder voor de onderdelen vloer, voltige, sprong, rek en staat genoteerd met twee reserveplaatsen op ringen en brug.

Verder waren er NK-startbewijzen voor Jayden Paton – meerkamp, vloer, sprong, res. brug, Kenji Paizs – sprong, res. rek - (beiden pupil-talentendivisie), Omar F’touh – meerkamp, brug, rek (pupil-1ste div.), Lance Visser – vloer, sprong, rek, res. meerkamp (jeugd-1ste div.), Oaf de Nie – meerkamp, voltige, Yuri Visser – vloer, ringen, res. meerkamp, Bram van Gemert – meerkamp, vloer, voltige, brug, rek, (alle drie jun-I-1ste div.), Dennis Swinkels – meerkamp, voltige, ringen, sprong, brug, rek, Luuk van Waaij – voltige (beiden jun.-II-1ste div.), Kian Olthoff – res. ringen, Braylin Timas Soares – res. sprong (beiden instap-1ste div.)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.