Koninklijke Erepenning voor Gymnastiekvereniging O&O

18 mei 2019 door Hennie van der Zouw
Koninklijke Erepenning voor Gymnastiekvereniging O&O

ZWIJNDRECHT - Zaterdag 18 mei 2019 om 14.45 uur ontving Gymnastiekvereniging Oefening & Ontspanning Zwijndrecht ter ere van het 100-jarig bestaan van de vereniging de Koninklijke Erepenning. De erepenning werd uitgereikt door burgemeester Robert Strijk.

De uitreiking vond plaats tijdens de feestelijke receptie, die vanwege het 100-jarig bestaan georganiseerd werd in de turnhal van de vereniging aan de Uilenvliet 1 in Zwijndrecht. De receptie begon om 14.00 uur.

De Koninklijke Erepenning is een bijzondere onderscheiding die alleen door de Koning toegekend kan worden. Het ereteken kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen en symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger.

De Erepenning werd in ontvangst genomen door het dagelijks bestuur van de vereniging, voorzitter Pauline den Hartog, secretaris Nel Kortman en penningmeester Ton Poots.

Verslag door O&O: Koninklijke Erepenning voorO&O
Tijdens de zaterdag gehouden receptie ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan ontving de Zwijndrechtse  Gymnastiekvereniging O&O een Koninklijke  Erepenning. Deze werd uitgereikt door burgmeester Robert Strijk. De Koninklijke Erepenning is een bijzondere onderscheiding die alleen door de Koning kan worden toegekend. Alleen verenigingen, stichtingen of instellingen kunnen deze ontvangen. De penning staat symbool voor het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten.

Voorzitter Pauline den Hartog en haar mede bestuurders waren onder de indruk en sprakeloos van dit eerbetoon.

Zo ook van de overige lovende speeches die de club ten deel viel van alle sprekers die op een zeer professionele wijze werden  geïntroduceerd door dagvoorzitter Joyce van Rijn.

Jolanda de Witte bracht onder woorden het belang van O&O binnen de Zwijndrechtse samenleving. Zij liet de gemeentelijke felicitaties vergezeld gaan met een trottoirtegel met daarop het jubileumlogo van de vereniging. Het is aan de verenging of de tegel wordt opgenomen in bestrating van het Raadhuisplein of bij haarturnhal aan de Uilenvliet.

Oud Burgemeester Dominic Schrijer was ook één van de sprekers. Dominic belichtte vooral het belang om een leven lang te kunnen sporten van jong tot oud. En O&O biedt die mogelijkheden. Daarnaast pleitte hij nadrukkelijk voor het inzetten van vakleerkrachten in het onderwijs.

De KNGU-ambassadeur Hans van Polanen vertegenwoordigde het bondsbestuur. Hij stond stil bij de functie van O&O als talentontwikkelingscentrum en als één van de vier nationale trainingscentrum voor jongens en heren. Daarnaast heeft O&O haar nodige steentjes bijgedragen binnen de KNGU. Namens de bond overhandigde hij de eerste nieuwe vlag “Dutch Gymnastics”.

Voormalig raadslid Siham Berrag Nahari prees de vereniging vooral voor haar vasthoudendheid tijdens het bouwtraject naar de huidige accommodatie. Ook uitte zij haar bewondering voor het “warme bad” wat de club haar leden biedt.

Tineke de Ruiter sprak namens de Stichting Maatschappelijk Belang Zwijndrecht . Zij liet haar lovende woorden vergezeld gaan met het overhandigen van een gloednieuwe “Grand Master-trampoline” en een 12-delig mattenpakket.

Tijdens de receptie was ook ruimte ingericht voor een vierkoppig panel bestaande uit wethouder o.a. sport Jolanda de Witte, Ron van Kempen, voorzitter stichtingsbestuur O&O, Remon Rooij jongtalenttrainer en Kees Kappetijn vanuit de businessclub. Het gesprek leidde o.a. tot het belang van het veilig faciliteren van ook de breedtesport.

Ondersteund met het lied “Raise your glass” werd de receptie afgesloten met een proost op de volgende eeuw.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.