Met mooi weer was het goed toeven op veteranendag in Zwijndrecht

20 mei 2019
Met mooi weer was het goed toeven op veteranendag in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT Afgelopen zaterdag 18 mei was het weer de jaarlijkse veteranendag. Alle veteranen, oudgedienden van tal van operaties, waren genodigd voor het jaarlijks samenkomen. Dit keer was het weer de bijeenkomst in Zwijndrecht van de Ambachtse en Zwijndrechtse veteranen en ook weer in het Spektakel.

Deze veteranendag van de Zwijndrechtse waard wordt nog altijd ondersteunt door het TRIS, Troepen In Suriname, van het gelijknamige museum dat gevestigd is aan de Bruïnelaan. Ad van Wingerden blijft een gedreven mens om samen met zijn vrijwilligers dit stuk geschiedenis levend te houden. Je ziet de mensen ook echt genieten van de rondrit in de legervoertuigen die op het Norderstedtplein in Zwijndrecht geparkeerd stonden.

Feitelijk is het een mooi gegeven dat aan dit , naar de Jumelage genoemde Norderstedt, plaats vind omdat het laat zien hoe wij gaandeweg omgaan met oinze oorlogsgeschiedenis. De dag begint altijd met de vlaggen ceremonie op het plein met de saluut aan de vlag. De aanwezige veteranen maar ook de vertegenwoordiging van het leger, de gemeenten gaven daar acte de présence.

Burgemeester Strijk en Burgemeester Heijkoop vertegenwoordigden Zwijndrecht en Ambacht bij dit mooie onderdeel van de dag. Beide Burgemeesters spraken de troepen toe na een openingswoord van Cor Vogelaar van het organiserend comité. Veel oud veteranen beginnen vanwege hun leeftijd verstek gaan.

Zij worden langzaam aan aangevuld door veteranen die gediend hebben op missies van Libanon tot de laatste nu in Mali. Het respect voor allen die voor volk en vaderland zich hebben ingezet straalt uit in de entourage binnen en buiten en traditioneel wordt deze afgesloten met een Indische rijsttafel voor de genodigden.

Voor wel honderdveertig man werd er deze Indische maaltijd aangerukt opdat onze gasten met een goed gevulde buik zich weer huiswaarts konden keren. Ook voor het entertainment werd er gezorgd want de veteranendag is er altijd wel één van een lach en een traan. Daar zorgde het duo Dubbel Dik wel voor..

Naast de rondrit en het eten was het duidelijk dat de veteranendag ook dit jaar een geslaagd evenement was, wat volgend jaar weer in HIAmbacht zal plaatsvinden.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.