Melanie Stout plaatst zich voor NK-turnen.

20 mei 2019 door Hennie van der Zouw
Melanie Stout plaatst zich voor NK-turnen.

ZWIJNDRECHT / SLIEDRECHT - Zondag  heeft O&O-turnster Melanie Stout uit Sliedrecht zich geplaatst voor het NK turnen op 22 juni in het Rotterdamse Sportpaleis Ahoy’.

De twaalfjarige Melanie komt dit jaar voor het eerste uit in de jeugd-1 categorie op eredivisieniveau. Na de verplichte oefenstof gaat zij nu voor het eerst keuze-oefenstof turnen. Zij turnt hierbij volgens het internationale FIG reglement, wat  ook voor de senioren dames geldt. De komende  weken zijn er nog twee kwalificatiewedstrijden. Op één van de drie kwalificatiewedstrijden moet de turnster 40.00 of meer scoren om zich te plaatsten voor de NK. Met haar score van 42,267 van afgelopen zondag heeft Melanie aan deze eis voldaan en zich daarmee direct geplaats voor de eindstrijd.

Een knappe prestatie na een langdurige blessure aan de groeischijven van haar beide hielen. Gedurende  anderhalf jaar heeft zij daardoor geen meerkamp kunnen turnen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.