Nationaal eremetaal voor o&o-turners

28 mei 2019 door Hennie van der Zouw
Nationaal eremetaal voor o&o-turners

ZWIJNDRECHT - Bij de in Alkmaar gehouden Nederlandse kampioenschappen individueel toestelturnen voor jongens en heren van de talenten- 1ste, 2de, en 3de divisie hebben de turners van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O een bijzondere prestatie geleverd. De O&O-manschappen wisten beslag te leggen op vijfendertig stuks eremetaal, waarvan twaalf nationale titels, dertien zilveren en tien  bronzen medailles.

Het opmerkelijkste resultaat kwam op naam van de junior-II-turners in de 3de divisie. In de meerkamp werd het hele ereschavot bezet door O&O turners. Sebastiaan Pel liet zich met 67,500 punten het eremetaal omhangen. Ian Wever pakte met 66.000 punten het zilver en Tristan Massie completeerde het geheel als derde met 65,400 punten. Verder veroverde Sebastiaan goud op ringen, werd Ian tweede op brug, derde op vloer en Tristan tweede op rek.

De medailleoogst was verder als volgt:
1ste divisie: Thijs Oosterling -meerkamp 1ste, voltige 1ste , ringen 1ste , Bart de Ruiter – vloer 2de, ringen 2de, brug 3de (allen senior), Dennis Swinkels – voltige 1ste , sprong 2de (junior-II), Bram van Gemert – meerkamp 2de, vloer 3de,  brug 2de , Yuri Visser – vloer 2de (beiden junior-I), Lance Visser – vloer 2de, rek 3de (jeugd).

2de divisie: Koen Kappetijn – meerkamp 3de, ringen 2de, brug 3de (junior-II), Stan de Looze – vloer 1ste, voltige 3de  (junior-I), Thijs Eijkelenboom – meerkamp 2de , Daan Vlasboom – rek 1ste (beiden jeugd), Vigo de Jager – ringen 3de (instap).

3de divisie: Gijs Zijderveld – rek 1ste , Paul de Jongh – voltige 1ste (beiden junior-II), Bodi Winkler – vloer 2de, rek 1ste (junior-I), Siem van Vliet – ringen 1ste (pupil).
Talentendivisie: Jayden Paton – sprong 3de (pupil)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.