Nieuw woongebied Euryza krijgt steeds meer een gezicht

03 juni 2019 door Hennie van der Zouw
Nieuw woongebied Euryza krijgt steeds meer een gezicht

ZWIJNDRECHT - De woningbouwlocatie van het project Euryza aan de Oude Maas, het nieuwe woongebied tussen het Crescent en het Veerplein, krijgt steeds meer een gezicht. Daarmee krijgt het jarenlang braakliggende gebied een mooie woonbestemming aan de oever die in verbinding ligt met het Spoorzone- en Noordoevers gebied. De bouw van appartementengebouw Rozenburg van Euryza gaat nu van start. Wethouder Jos Huizinga (Ruimtelijke Ontwikkeling) en directeur projecten Gilbert Kokenberg van vastgoedontwikkelaar AM zorgden voor een onvergetelijke start door het begraven van een tijdscapsule met de namen van de kopers op een toepasselijk gedicht.

Appartementengebouw Rozenburg markeert de tweede fase van Euryza en is nu in de verkoop. Het omvat in totaal 24 drie- en vierkamer appartementen en drie riante penthouses. Het deels zes en deels vier verdiepingen tellende gebouw komt rechts naast de gebouwen Rietvink en Landzigt. Parkeren kan in de parkeergarage onder het gebouw.

De appartementen in gebouw Rietvink en in gebouw Landzigt zijn inmiddels allemaal verkocht. Eendracht is de naam voor het nieuwste en derde deelplan van Euryza. Eendracht is een klein, intiem project met eengezinswoningen: 15 woningen en 3 boven- en benedenwoningen. Het gehele project omvat bijna 200 appartementen- en woningen en een horecagelegenheid. Het wordt de komende jaren naar verwachting in meerdere deelprojecten uitgevoerd.

Wonen en bouwen is een belangrijk hoofdthema van de gemeente Zwijndrecht. Wethouder Huizinga: "Voor de ontwikkeling en groei van Zwijndrecht is het bouwen van woningen zeer belangrijk. Willen we de voorzieningen in Zwijndrecht op peil houden en versterken, dan is groei hoognodig. Om inkomenssterke inwoners te trekken en te behouden, moeten we ook woningen in de midden- en duurdere sector bouwen. Dit is ook één van de hoofdthema's uit ons raadsprogramma 'Krachtig Zwijndrecht'. Het project Euryza voorziet hierin."

Achtergrondinformatie
Na sluiting van de fabriek (rijstpellerij) kreeg het terrein een woonbestemming. Door de crisis verdween de aanvankelijk zeer grote belangstelling voor woningen aan de rivier. Na meerdere pogingen in de afgelopen 11 jaar en de aantrekkende woningmarkt zijn BAM Wonen en Ontwikkelaar AM in december 2017 van start gegaan met de bouw van de eerste 27 appartementen. De 2 appartementsgebouwen (blok A en B) zijn 6 en 8 verdiepingen hoog, met daaronder een half verdiepte parkeergarage voor de auto's en bergingen. De oplevering hiervan wordt nog verwacht in 2019.

Eind vorig jaar hebben de gemeente en AM een overeenkomst gesloten voor nog eens 27 appartementen (blok C en D). Deze 2 appartementsgebouwen zijn 6 respectievelijk 4 verdiepingen hoog, genaamd Rozenburg, hebben ook een half verdiepte parkeergarage voor auto's en bergingen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.