Op zoek naar foto's van het interieur van Mavo de Keerkring

08 juni 2019

ZWIJNDRECHT - Dat de column op Zwijndrecht.net gelezen wordt merken we regelmatig aan reacties uit zowel binnen als buitenland. Dit keer is er ook weer een leuke reactie met een zoektocht naar foto's van het interieur van de hal van de school de Keerkring.

Er zit werkelijk een mooi verhaal aan vast zoals je hieronder kan lezen. Wie heeft er nog fotot s van het kunstwerk uit de hal is de vraag. Laat het ons weten dan sturen wij die die door. Uiteraard mag dat aan onze columnist  via het adres chrisjewierook@gmail.com of aan de redactie. Dat wij reageren op de mails zie je in het onderstaande stukje wel.

"Dank voor je snelle reactie!! Ik ( Cees Bronsveld) ben bezig met een boek over de Rotterdamse kunstenaar Bas van der Smit, in het Rotterdamse vooral bekend hiervan: een zgn sgraffito op het Zeemanshuis aan de Rotterdamse Willemskade.

Zie http://www.bkor.nl/artist/bas-van-der-smit/ Bas was getrouwd met een nicht van mijn vrouw: zodoende ! Hij maakte dus in de jaren 50 - 60 monumentaal werk, ook in Zwijndrecht. Ik bezocht daar vanmorgen OBS De Dolfijn. De 2 sgraffito's waren er nog !!!! De muurschilderingen helaas niet: overgeschilderd : - ( Heb daarna lopen zoeken naar MAVO de Keerkring, had als adres Steenbokstraat 19. (Was daarvoor een openbare ULO ??) Nog een paar andere gebouwen in de buurt geprobeerd maar nee, niks gevonden.

Eerder las ik jou column over de Toorts, waarin je suggereerde dat De Morgenster en De Keerkring er niet meer zijn !? Hoe dan ook. In de Keerkring zou ook een sgaffito van Bas zijn: Don Quichote en Sancho Panza, van 250 x 600 cm: een flinke dus! Hoop die te vinden uiteraard en anders hoop ik op foto's. Ik ga trouwens nog naar het archief in Dordt, daar komen ook de Zwijndrechtse archieven terecht !? Na ja, als je aanvullende info hebt, dan hoor ik dat graag !! Dank en groet."

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.