Doordeweekse kampioen bij Albatros

11 juni 2019 door Hennie van der Zouw
Doordeweekse kampioen bij Albatros

ZWIJNDRECHT - Er werden vorige week veel korfbalwedstrijden op doordeweekse avonden gespeeld. Dit alles door het verplaatsen van wedstrijden in verband met de vakantiezaterdagen. Van de 13 door Albatros gespeelde wedstrijden op maandag, dinsdag en donderdag werden er zes gewonnen en gingen er helaas zeven verloren.

Winst was er voor senioren 8, B1, C1, C4, E4 en F3. De 14-7 winst van F3 op PKC betekende het kampioenschap voor Eva, Joanna, Liz, Lotte, Maud en hun trainsters Corine en Naomi. F3 scoorde maar liefst 83 keer in zes wedstrijden dus er was terecht taart voor de jonge korfballertjes.
Ook B1 won de belangrijke uitwedstrijd bij Tilburg met 15-19 en werd zo voor de derde keer op rij kampioen dit seizoen. Door deze prestatie promoveert B1 naar de Hoofdklasse veld en heeft het deelname aan het NK voor 1e klassers afgedwongen. Aanstaande zaterdag wordt het feestje gevierd na de thuiswedstrijd tegen Korbis.

C1 versloeg de ongeslagen kampioen KCC in een doelpuntrijk duel met 20-16 en E4 deed hele goede zaken door Korbatjo E1 met 10-6 te verslaan. Hierdoor is het kampioenschap voor E4 nog altijd in zicht en datzelfde geldt aanstaande zaterdag voor senioren 8, E2 en E8.

In het afgelopen Pinksterweekend vermaakten meer dan honderd jeugdleden van Albatros zich op een middeleeuws feest in Boxtellonia. Na het plotseling overlijden van koning Magnus moest een nieuwe koning gekozen worden en dat gebeurde na veel sport en spelactiviteiten door de tien provincieteams.
Komend weekend dan de laatste competitiezaterdag met veel thuiswedstrijden op sportcomplex Develstein, gevolgd door de twee paalschiettoernooien voor de jeugd en de ouderen.

Fotobijschrift: Albatros F3 werd vorige week kampioen

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.