Korfballers sv Conventus sluiten seizoen af met stunt tegen Animo

17 juni 2019 door Hennie van der Zouw
Korfballers sv Conventus sluiten seizoen af met stunt tegen Animo

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben zondag voor een ware stunt gezorgd door van Animo te winnen. Na een seizoen waarin de selectie een sterke groei heeft laten zien was de zege op de nummer twee in de competitie de kers op de taart.

Conventus wist voor de slotwedstrijd van het veldseizoen dat het niet eenvoudig zou worden: naast dat Animo tweede stond in het kampioenschap, had het team eerder de uitwedstrijd kansloos met 22 – 12 verloren. Voor Animo stond er bovendien nog veel op het spel: bij winst op Conventus zouden ze een felbegeerde promotie naar de tweede klasse veiligstellen.

Met een scherpe start aan de wedstrijd nam Conventus aanvankelijk het voortouw, maar als gevolg van slim spelende rebounders van Animo werd Conventus’ 4 – 3 voorsprong opeens omgedraaid in een 4 – 8 achterstand. Voor rust slaagde het in geel/zwart spelende team er nog in om het gat iets te verkleinen, maar met 6 – 9 was de achterstand nog wel drie doelpunten.

In de rust smeedde Conventus coach Benno Snaphaan een plan om op een totaal andere wijze te verdedigen. De resultaten waren hier direct van zichtbaar: Animo’s schutters werden aan banden gelegd, waardoor dit team de vat op de wedstrijd verloor. Na elf minuten in de tweede helft had Conventus dan ook vijf maal gescoord, tegenover slechts één punt van Animo, waarmee het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team voor het eerst weer op voorsprong kwam. De tegenstander kon zich niet meer herpakken, waarmee de voorsprong verder opliep tot een uiteindelijke 18 – 12 overwinning.

“Dit was een bijzonder goede prestatie van het team,” concludeerde coach Benno Snaphaan. “Ze hebben alle opdrachten goed uitgevoerd en kansen werden optimaal benut. Met dynamisch spel werd de overwinning goed uitgespeeld en was de ambitie van Animo om te promoveren teniet gedaan. Ik wil de hele selectie een compliment geven voor het harde werken en hun geloof in het ‘nieuwe korfbal’ dat ik ze probeer te leren.”

Met de overwinning op Animo is Conventus als vijfde in het kampioenschap geëindigd, al had dit nog veel beter kunnen zijn wanneer het team niet te vaak nipt achter het net had gevist. Toch kan er met een goed gevoel terug worden geblikt op het seizoen.

“We zijn zowel individueel en als selectie gegroeid,” vervolgde Snaphaan. “We zijn stukken beter geworden en weten de belangrijke mensen uit te spelen en belangrijk te maken. Volgend jaar spelen we in de derde klasse van de zaterdagcompetitie, een mooie uitdaging om naartoe te werken.”

De korfbalselectie krijgt nu twee maanden rust voordat op 16 augustus de zware voorbereidingen op het nieuwe seizoen weer starten, welke zal bestaan uit trainingen, driekampen en oefenwedstrijden tegen teams uit de tweede klasse. Zo moet de selectie – waar Borjana Lubomirov afscheid van neemt en Anouk van den Berg aan toe wordt gevoegd – weer helemaal scherp zijn voor de start van het nieuwe seizoen op 7 september.

Foto-credit: Cees Verschoor / sv Conventus.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.