Eerste dag Jumbo Van Daalhuizen IFC Girls Tournament 2019

17 juni 2019 door Hennie van der Zouw
Eerste dag Jumbo Van Daalhuizen IFC Girls Tournament 2019

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag om 06.00 uur, ja u leest het goed, stond een delegatie van de toernooicommissie van het Jumbo Van Daalhuizen IFC Girls Tournament al op het complex van IFC. De regen kwam op dat moment echt met bakken tegelijk uit de lucht vallen. Even dreigde de nachtmerrie van iedere organisatie om het te moeten afgelasten. Maar met vereende krachten werd de strijd aangegaan tegen het water. Wat werd ingezet: een bladblazer, schuivers, zand en prikkers. En het is de organisatie gelukt. Tegen tien uur, vlak voor aanvang van de eerste wedstrijden lagen de velden er weer goed bij.

Al snel stroomde het complex lekker vol met alle teams die kwamen spelen. In totaal 30 teams, ongeveer 420 meiden in de leeftijd van acht tot en met zeventien jaar. Er werd natuurlijk om de punten geknokt, maar het plezier stond voorop. Mooi om te zien dat er dan ook veel lachende gezichten waren te zien op deze eerste dag van het Jumbo Van Daalhuizen IFC Girls Tournament. De scheidsrechters hebben goed werk verricht. En natuurlijk: waar gewerkt wordt, vallen spaanders. En vaak blijkt bij het voetbalspelletje dat de beste stuurlui aan wal staan. Na 75 wedstrijden, gefloten door onze acht scheidsrechters, was het tijd voor de prijsuitreiking. Heel mooi dat elk team aanwezig was tijdens deze prijsuitreiking en ook tot het laatst toe bleef zitten, zodat elk team even veel aandacht kreeg. En hoe groot kan de tegenstelling zijn: ’s morgens vroeg bijna wegdrijven van het complex en de prijsuitreiking doen in de fel schijnende zon.

Er kan teruggekeken worden op een geslaagde eerste dag. Aankomende zaterdag, 22 juni, is het de beurt aan de oudere meiden en de vrouwen van IFC. Het deelnemersveld bij IFC Vrouwen 1 is ongekend hoog. Er komen twee teams uit de eerste klasse, drie teams uit de tweede klasse en een team uit de derde klasse. Garantie voor mooi en spectaculair voetbal.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.