Kindcentrum Juliana bezoekt Rijksmuseum

19 juni 2019 door Hennie van der Zouw
Kindcentrum Juliana bezoekt Rijksmuseum

ZWIJNDRECHT - Kinderen van groep 7 en 8 van kindcentrum Juliana van PIT kinderopvang & onderwijs hebben op 17 juni een bezoek gebracht aan het Rijksmuseum in Amsterdam.

Groep 7 volgde het programma: Jij & de Gouden Eeuw. Zo ontmoetten ze Rembrandt, vluchtten ze mee in de boekenkist van Hugo de Groot en ervoeren ze de kou in het Behouden Huys op Nova Zembla. Groep 8 heeft een workshop gevolgd over de eerste expedities naar de Oost. Kinderen gingen in het museum op zoek naar diverse sporen van de VOC. In het atelier van de Teekenschool werden de opgedane indrukken met zelfgemaakte inkt verwerkt op een eiland. Een bezoek aan de Nachtwacht maakte de excursie compleet. Een geschiedenisles om nooit te vergeten! 

Op de foto: Een bezoek aan de Nachtwacht maakte de excursie van de kinderen van kindcentrum Juliana aan het Rijksmuseum compleet.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.