Een warme zaterdag voor het Noordparkfestival

24 juni 2019 door Hennie van der Zouw
Een warme zaterdag voor het Noordparkfestival

ZWIJNDRECHT - Zaterdag 29 juni wordt het een warme zaterdag, voorspellen de weerprofeten. Dat komt goed uit voor de 11e editie van het Noordparkfestival. Een gratis toegankelijk Zwijndrechts feest in het Noordpark langs de Noord en de Oude Maas, die vast wel voor wat verkoeling zorgen.

Van 12 uur ’s middags tot 9 uur ’s avonds is er volop muziek, cultuur, kinderplezier en eten en drinken te vinden in het mooiste park van Zwijndrecht. Er zijn weer twee podia. Op het hoofdpodium gaat het feest door tot in de avond. Podium 2 en de Cultuurmarkt stoppen om zes uur.

Op het hoofdpodium is de echte festivalmuziek met optredens van Grote Prijs van Dordt-finalist The Beatnik, de Vlaamse rock- en soulband STHEVIL, de Beatles-coverband BeApple, de blues- en countryband Dry Riverbed Trio uit Dordrecht, Maddogs and Englishband, voor kenners en liefhebbers natuurlijk herkenbaar met de muziek van Joe Cocker, en als finale Nduss, met muziek van U2, Simple Minds, Alanis Morisette en nog veel meer tijdgenoten.

Het tweede podium ziet er dit jaar heel anders dan anders uit: het is rond, eigenlijk een soort muziektent, zoals je die vroeger midden in een dorp nog wel eens zag. Daar zijn optredens van het shantykoor De Brulboei, feestband De Donuts uit Dordrecht, de bigband van het Dordrechts Philharmonisch Orkest, Phil’s Bigband, de Surinaamse band New Jamm, troubadour Mister Minstrel en de O&O Dance Crew.

Op de Cultuurmarkt wordt in ruim 30 kramen in beeld gebracht hoeveel talent er, naast het muzikale, in Zwijndrecht is op het gebied van beeldende kunst. Een grote variatie van beelden, schilderijen, zelf gemaakte sieraden, tassen, gebruiksvoorwerpen en nog veel meer is er te bekijken en kan gekocht worden.

Daarnaast is er een vintagemarkt, een kleedjesmarkt voor de kinderen, natuurlijk weer het bekende Kinderdorp met deze keer een optreden van Sjaak de Piraat en de modelbootjes uit Alblasserdam. ’s Middags zal het dweilorkest ’t Satte Erremenieke met zijn muzikale kunsten de boel komen opvrolijken, voor zover dat nodig is.

Voor eten en drinken is er de foodmarkt, waar iedereen vast wel iets van zijn smaak zal vinden. In verband met de temperatuur zorgt de organisatie van het Noordparkfestival voor voldoende water. Maar zelf water meenemen is toegestaan, in tegenstelling tot andere consumpties. Die mogen alleen bij de daarvoor op het festival ingerichte punten gekocht worden.

Mede dankzij de gemeente Zwijndrecht en de sponsors gaat het zaterdag de 29e vast een mooi feest worden. Om een uur of half vier komt de kersverse burgemeester van Zwijndrecht, Hein van der Loo, ook kijken hoe het feest op het Noordparkfestival gevierd wordt. De bezoekers kunnen dus meteen even kennismaken met de nieuwe burgemeester.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.