Toppie's Culture Run daverend succes

25 juni 2019 door Hennie van der Zouw
Toppie's Culture Run daverend succes

ZWIJNDRECHT - Zaterdagochtend 8 juni meldden zich, ondanks de zware regenbuien, om 8 uur vroeg de eerste lopers om hun startnummers op te halen. Gekleed in hun sportoutfit waren zij er klaar voor om 5 kilometer af te leggen door Zwijndrecht. Vooraf hadden ze gekozen om dit hardlopend of wandelend te doen, onder begeleiding van Toppiecoaches en verkeersleiders. In 4 verschillende loopgroepen startten ze per groep vanaf het Theaterhuis aan de Balistraat.

Na 1 kilometer arriveerden ze bij de eerste activiteit Streetdance, daar hebben ze een korte workshop gehad waarbij iedere loper zelfs ondersteboven heeft gestaan. De weg werd vervolgd naar Xiejezo waar er een Footpaintschilderij werd gemaakt, via de expositie van de Develsteinleerlingen bij KunZt in het gemeentehuis, liepen ze door naar JC Mikado/DiverZity.

Aldaar kregen ze van de vrijwilligers een Djembeles en hebben ze gezamenlijk muziek gemaakt op verschillende instrumenten, om daarna terug te keren naar de Balistraat waar ze een prachtige m edaille in ontvangst mochten nemen. De weergoden waren de lopers gunstig gezind en zo werd de eerste editie van de Culture Run een daverend succes, met dank aan JOGG Zwijndrecht, CvdKZ, RLT Sports, Workshops4kids en DiverZ.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.