Ridder Andries op zijn nieuwe Tomos

27 juni 2019
Ridder Andries op zijn nieuwe Tomos

ZWIJNDRECHT - Ook met het warme weer blijft hij als een heer in het pak of beter gezegd ridder in het harnas.

Ridder Andries dook dit keer op, op de weekmarkt bij winkelcentrum Walburg. Zodra ridder Andries opduikt trekt hij de aandacht. De ene keer is hij deels in het pak en dat zou je met deze warmte ook verwachten maar nee hij komt in vol ornaat met helm, kuras (of borstharnas), hand en been stukken op zijn gemotoriseerde paard.

De tomos die hij gekregen heeft toont hij met trots. Een fietsstuur in de vorm van een racemodel maakt de tomos tot een echt racemodel. Andries vertelt dan ook nog trots over het voetbal overal ter wereld en de aankomende TT.

Zijn tomos heeft dan wel geen racekuip maar hij weet nog goed te verhalen hoe men vroeger de racemachines maakte met een vergrote carburateur, raceuitlaat en de racekuip. Als hij die had gehad was deze zeker geplaatst. Met de aandacht die hij trekt demonstreert hij dat zijn motor het geweldig doet en in één keer start. Op de tank heeft hij ingenieus een rails gemonteerd waar een schatkist op staat met een klik systeem.

Hij laat zien hoe deze mooi loskomt en demonstreert omstanders hoe dat gaat en wat er in zit. “Al 9000 jaar eet men met mes en vork” vertelt hij en toont zijn bestek wat er in zit tezamen met een kopje en andere hulpmiddelen. Hij noemt het wel zijn Alexander de grote kist vernoemd naar de bekende Alexander de grote.

Na het tonen van alle mogelijkheden die zijn stalen ros biedt en wat deze kan vervolgt Andries onverstoorbaar zijn weg. Hij heeft weer als mens een mooie bijdrage gebracht aan de zonnige dag op de weekmarkt van Zwijndrecht.

En voor de foto gaat hij graag staan in vol ornaat. Bij het zien van het resultaat is zijn opmerking heel simpel;”zo zie ik er dus uit “ een mooi mens die geen vlieg kwaad doet en mensen doet glimlachen.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.