Voor de tiende keer naar de Wereld Gymnaestrada

01 juli 2019 door Hennie van der Zouw
Voor de tiende keer naar de Wereld Gymnaestrada

ZWIJNDRECHT - Van 7 t/m 13 juli a.s. gaat de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O als vereniging voor de tiende keer deelnemen aan de Wereld Gymnaestrada die dan plaats vindt in het Oostenrijkse Dornbirn.

De O&O-afvaardiging bestaat uit totaal 30 deelneem(st)ers (12 turners, 8 turnsters en 6 RG-turnsters) De samenstelling biedt de groep vele kansen voor een kwalitatief goed verenigingsoptreden. Gekozen is voor een gevarieerd toestellendemo gecombineerd en afgewisseld met RG-composities. De toestellenmix bestaat uit balk, brug, voltige op paard en paddenstoelen, opblaasbare tumbling en minitramp. De RG zal o.a. gebruik maken van hoepel, lint en touw. Op hedendaagse muziek is het geheel in en door elkaar gevlochten  tot een wervelend geheel.

Wereld Gymnaestrada
De Wereld Gymnaestrada is een internationaal  gymnastiekevenement dat net als de Olympische Spelen elke vier jaar georganiseerd wordt in een ander land.
Wat ooit  in 1953 begon met 14 verschillende landen en ongeveer 5000 deelnemers, is intussen uitgegroeid tot een festiviteit met 55 verschillende landen en  21000 deelnemers.

Programma
De Wereldgymnaestrada wordt geopend met een grote openingsceremonie, waarin het gastland een show opzet. De daaropvolgende dagen zijn er heel de dag door optredens in de centrale hallen. Buiten deze hallen worden er ook city performance georganiseerd in de omliggende dorpen, deze vinden meestal in de open lucht plaats. Er worden ook nationale avonden georganiseerd, waar elk land zijn specialiteiten tentoon kan spreiden en zijn kunsten kan laten zien. 's Vrijdags is er het FIG-gala, hier treden de creatiefste groepen nog een laatste maal op. De Wereldgymnaestrada wordt uiteindelijk afgesloten met een sluitingsceremonie, waarin het gastland van de volgende Wereldgymnaestrada ten slotte een show geeft.

DE WERELDGYMNAESTRADA 2023 GAAT PLAATS VINDEN IN AMSTERDAM!!!

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.